Читај ми!

Дама за командама спортског авиона у Дивцима

Све више младих заинтересовано је за летење, а висине привлаче и припаднице нежнијег пола. У Ваљеву све почиње на ливади у Дивцима.

У панорамско разгледање Ваљева повела нас је Оливера Кнежевић. Ова дама за командама спортског авиона је више од деценије. Такмичила се и у аеро-релију. Њену енергију и храброст цене старије и искусније колеге, па су јој пре четири године препустиле вођство Аеро-клуба „Ваљево".

„Нама је циљ младост у клубу. Много година, клуб је био неактиван, запараво, изгубило се неколико генерација. Сада је нама овде свима пуно срце кад видимо ове младе једриличаре", истакла је Оливера Кнежевић, директорка Аеро-клуба "Ваљево".

Деветнаестогодишња Зора Вилотић дозволу за пилота једрилице стекла је са шеснаест година. Након пет година летачког искуства, припрема се за Ваздухопловну академију.

"Уписала бих смер борбене авијације. Мој отац је војни пилот, лети на хеликоптерима на Батајници. Ја сам са две и по године рекла да желим да будем као тата", рекла је Зора Вилотић из Ваљева.

"Она је са 14 година када је на свом првом једрењу изашла на 2.400 метара са овом летелицом коју видимо иза, отворила прозорчић, пошто су то мале брзине, око 80 на сат и пипнула руком облак, ту љубав ја, просто, немам срца да прекинем", истакао је Александар Вилотић, Зорин отац.

Овдашњи заљубљеници у висине, задовољни новим процватом клуба, кажу да једнако воле ливаду у Дивцима надомак Ваљева, одакле све почиње.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 20. окт 2021, 20:41) - anonymous [нерегистровани]

Memorije

Pre nekih pedesetak godina smo bili u poseti Divcima iz sremskog aerokluba. Valjevci su nas lepo docekali i svima dali jedan krug u njihovoj Citabriji. ( Citabrija je mali sportski avion, made in USA ). To se pamti. Zelim im mirno nebo i dobru vidljivost. Pozdrav iz YYZ :)