Читај ми!

Професорка Љиљана о победи у „Потери“: Лако је када су око вас ваши мускетари

Синоћ смо на Првом програму РТС имали прилику да видимо подвиг учесника квиза Потера који су освојили 940 хиљада динара. Чак 700 хиљада освојила је Љиљана Радуловић Димитров, професорка у пензији из Новог Сада.

Професорка Љиљана каже да је рецепт за успех у Потери стално спремање и надограђивање током читавог живота.

„Никада нисам мислила да ћу се такмичити у квизу, али сам увек била знатижељна. Од малих ногу је отац код мене подстицао љубав према књигама. Код нас у кући је био празник када отворимо пакет књига које смо поручили“, наводи Љиљана.

Први буквар је добила са две године, а присећа се да је била права трагедија када га је једног дана изгубила, а да би је смирила мајка је морала да отрчи до књижаре да јој купи нови.

Иако је није знала да пише до првог разреда основне школе, буквар је знала напамет, јер су јој га родитељи читали а она је после препричавала.

Синоћ се нашла у обрнутој позицији у односу на ону коју је читавог живота обављала - њој су постављали питања, а искусна професорка каже да је тај посао лакши него на њих одговарати.

„Мене су увек више занимала питања. Када постављате питања ви сазнајете нешто ново, истражујете и свашта сазнате. Има ђака који дају феноменалне одговоре“, рекла је за РТС победница Потере, а потом испричала занимљиву анегдоту са једним учеником.

У Потери као домаћа

Шармантна Новосађанка каже да се осећала веома пријатно у квизу и да никада није била тремарош.

„Тридесетшест година ми је посао био да морам да станем пред стотину људи и да им некако одржим пажњу, да их вежем за предмет, за себе и да их на неки начин забавим. Понекад сам чак и певала и играла да би им приближила неке ствари“, навела је Љиљана Радуловић Димитров.

И пре снимања је знала да ће ићи на вишу суму: „Немате ви ту шта да изгубите. Никакав улог, сем знања, са собом не доносите.“

„Нисам ја уложила стотине хиљада. Не коцкам се, немам жетоне. Већ сам у колима док сам долазила знала да ћу ићи на већу суму. Што кажу: Или пуковник или покојник", истакла је професорка.

Износ су поделили на равне части, а Љиљана каже да је екипа била „тим снова".

„Три М и ја. Милорад, Милош и Мирослав. Три моја мускетара. Имала сам Атоса у Милораду - сталожен, рационалан, пун знања. Портос је био Милош – тешки кошаркашки центар и будући професор хемије. И имала сам Арамиса у Мирославу, нежном и грациозном", испричала је Љиљана описујући свој тим снова.

Са новцем ће частити снајку одмором са мужем, а Љиљана ће са супругом и унуцима себе частити одласком у Египат.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 28. сеп 2021, 14:06) - anonymous [нерегистровани]

Potera

Divna gospodja!! Bilo je uzivanje gledati je sinoc. Ovakvi ljudi treba da budu uzor mladima. Sve najbolje, nadam se da cemo je videti u jos nekom kvizu!

(уторак, 28. сеп 2021, 12:52) - anonymous [нерегистровани]

Bravo,cestitam

Sa srecom da potrosite taj novac
:)