Читај ми!

Мудра превара од 5,7 милиона долара – уместо дијаманата баштенски каменчићи

Жена коју су ангажовали руски инвеститори, у отменој лондонској златари украла је дијаманте, а оставила баштенске каменчиће.

Дијаманти су најбољи женски пријатељ. Међутим, ово пријатељство је власнике изложбеног салона златаре "Boodles" у центру Лондона, скупо коштало. 

Лулу Лакатос представљала се као гемолог који је испитивао камење, па су је ангажовали за рад у престижној златари. Захваљујући својој спретности, жена је драгоцено камење заменила ситним каменчићима из баште.

Госпођа Лакатос урадила је процену седам дијманата у златари пре него што их је ставила у торбу. Али када је торба отворена, унутра је било седам малих каменчића, на суђењу је истакао крунски сведок.

„Оптужена је украла дијаманте, а заверу је вешто испланирала. Представљајући се као гемолог, дијаманте је показала богатим руским инвеститорима који су желели да их купе од златаре 'Boodles' у централном Лондону", истакао је тужилац Филип Стот.

Међу седам дијаманата високе вредности налазио се 20-каратни дијамант у облику срца чија је вредност већа од три милиона долара и тро-каратни ружичасти дијамант у облику крушке, вредан 1,50 милиона долара. Лакатос је живела у Француској и побегла је из Лондона после крађе, а виђена је са још две жене. Суђење је у току.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 28. јул 2021, 09:46) - anonymous [нерегистровани]

Krvavi dijamanti

Odakle Britancima dijamanti kad ih nema u njihovim rudnicima?

(уторак, 27. јул 2021, 20:58) - Moja malenkost [нерегистровани]

Sitnica

Koliko su Britanci pljackali po celom svetu njihove kolonije i ostale zemlje bolje nisu ni zasluzili !!!

(уторак, 27. јул 2021, 20:48) - Тома-Трстеник [нерегистровани]

'оћу, 'оћу, 'оћу дијаманте

А Халид Бешлић је скромнији који каже:
нећу, нећу Дијаманте, ако не лаже.