Читај ми!

Веровали или не, ово је дијамант и то трећи по величини драгуљ икада ископан

Фирма за копање дијаманата „Дебсвана“ објавила је откриће дијаманта од 1.098 карата за који тврди да је трећи по величини драги камен од свих који су икада ископани.

Иако је пронађен 1. јуна, компанија га је први пут сад представила, и то председнику Боцване Мокгветсију Масисију.

„Ово је трећи по величини драги камен на свету. Редак и изузетан камен значи много за Боцвану и доноси наду нацији која се мучи“, рекла је директорка „Дебсване“ Линет Армстронг.

Уједно је и највећи драги камен који је открила та компанија.

Највећи дијамант на свету носи име Калинан, ископан је у Јужној Африци 1905. и имао је 3.106 карата. Други по величини је Ласеди ла Рона од 1.109 карата откривен у североисточној Боцвани 2015. године.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 17. јун 2021, 12:21) - bata [нерегистровани]

cirkus

A šta će to doneti narodu bocvane ?

(четвртак, 17. јун 2021, 12:06) - anonymous [нерегистровани]

Pa nije baš tako

Radio sam i živoe u Botswani. Davnih 90-ih je imala zdravstveni sistem koji Srbija nema danas. Nakon uboda krpelja, uzeli su mi krv i epruvetu stavili u kompjuter. Nakon 5 minuta sam dobio kompletnu krvnu analizu. Od dijamanata im se popunjava budžet koji narod koristi. Botswana i Zimbabve se graniče i to je kao nebo i zemlja.

(четвртак, 17. јун 2021, 09:20) - anonymous [нерегистровани]

Ulepsa mi jutro

"...значи много за Боцвану и доноси наду нацији која се мучи“. Bas me interesuje koliko ce "nacija" imati koristi od jednog kamena. (Umesan je tu i Kanadski "Beers")

(четвртак, 17. јун 2021, 08:40) - anonymous [нерегистровани]

e....

eeee a oni kopaju citav dan za par dolara i radnike cuvaju i nadgledaju strane vojske...u Centralno Africkoj Republici u rudnicima dijamanata vojska Legionara iz Francuske ih nadgleda i kontrolise, pretresaju posle izlaska sa posla...pricam jer sam radio tamo pri UN...