Читај ми!

Пентхаус у Мајамију најскупља некретнина плаћена криптовалутом

Продајом ексклузивног пентхауса у четврти Сурфсиде у Мајами Бичу постављен је рекорд у највећој познатој трансакцији некретнина плаћених криптовалутом у износу од 22 и по милиона долара.

Када је средином маја објављено да стана у комплексу Арт сурфсајд који је пројектовао италијански архитекта Антонио Читерио, може бити плаћен и дигиталним новцем, неколико недеља касније први од 16 станова је продат неименованом купцу за 22 и по милиона долара у криптовалути.

Пентхаус од 450 квадратних метара налази се на деветом спрату 12-спратне зграде и има четири спаваће собе и четири купатила. Његова највећа предност је тераса од 275 квадратних метара са погледом на море.

Поред тога, у згради постоји затворен и отворен базен, тениско игралиште на крову, теретана, јога студио, сауна. Ту је и дечја играоница, услужна кухиња и климатизована гаража.

Из Арт сурфсајда није објављено име купца нити одређена криптовалута у којој је купац платио некретнину, али власници зграде верују да су на корак од радикалне промене на тржишту некретнина.

„Крипто валута је будућност којом ће се мерити нечије богатство и ми верујемо да је ово само почетак“, тврди један од Артових сувласника, Ђовани Фашано, како преноси Бизнис инсајдер. „Арте је направио преседан и показао како продаја некретнина може да изгледа и колико брзо може да се обави. Поносни смо што смо поставили темеље за овај нови, растући свет капитала“.

Криптовалута постаје све чешће средство плаћања те су брокерске куће почеле озбиљније да разматрају овај начин трговине. Неке брокерске куће почеле су да ангажују стручњаке за вођење крипто трансакција, али већина програмера и агената још увек не прихвата криптовалуту као средство плаћања и захтевају од продаваца да их претворе у готовину.

У интервјуу за Форбс, Фашано је рекао и да верује да ће тржиште некретнина остати и даље најпривлачније за инвестрање.

„Историја је доказала да се сви новопечени богаташи окрећу некретнинама како би дугорочно сачували своје богатство. Дакле, очекивали смо да ће и ови нови светски милионери и милијардери криптовалута имати исту логику“, очекује Фашано.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 15. јун 2021, 15:45) - anonymous [нерегистровани]

Bitcoin?

Ukratko, ako nema struje i severi stanu, čupaj sakrivene novčanice iz slamarice. ;)

(уторак, 15. јун 2021, 13:14) - anonymous [нерегистровани]

Baš lepo

Ali ja i dalje ne razumem šta je to kriptovaluta.