Читај ми!

Берни који седи се не зауставља, стигао и на дуксерицу

Када се помене Бернијева фотографија зна се тачно која фотографија је у питању, који Берни и које рукавице. Иако нови мимови искачу и даље са свих страна, питања која сада побуђују пажњу јавности су ко је снимио чувену фотографију и која дуксерица.

Некада смо говорили „Једна фотографија вреди више од 1.000 речи“. То је било пре инаугурације новог председника САД, а сада се чешће може чути: „Једна фотографија (Бернија), а хиљаду мимова“. Можда и више хиљада. 

Иако је снимио много фотографија, Брендан Смаиловски ових дана одговара на питања у вези са оном коју је видео цео свет. Фотограф АФП-а, у интервјуу за Ролинг стоун, каже да његова фотографија сенатора није била баш најбоља.

„Сама фотографија није толико лепа. Није то сјајна композиција. Нећу је ставити у портфолио“, истакао је Смаиловски. 

Према његовим речима, Сандерса је снимио када је у ствари хтео да фотографише сенаторе Теда Круза и Џоша Хоулија. 

Упркос томе што су на основу фотографије многи стекли утисак да је Сандерс био лоше воље и да је избегавао људе, Смаиловски истиче да то није био случај и да сенатор није седео сам током церемоније и да је причао са многима који су присуствовали свечаности, преноси Бизнис инсајдер.

Међутим, фотографија на којој Берни Сандерс седи испред америчког Капитола, прекрштених ногу и руку отргла се од аутора и живи свој живот засенивши инаугурацију 46. америчког председника Џоа Бајдена

Захваљујући фотографији Брендана Смаиловског, свет је чуо и за наставницу из Вермонта Џен Елис, која је пре неколико година поклонила Сандерсу шармантне рукавице.

Џен прави рукавице у слободно време, а све залихе које је имала распродате су убрзо по инаугурацији.

Нови хит међу обожаваоцима „Бернија који седи“ је дуксерица. Цена је 45 долара и такође је разграбљена. Приход од продаје Сандерсов тим наменио је искључиво у хуманитарне сврхе.   

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 24. јан 2021, 13:01) - anonymous [нерегистровани]

...

Šteta što nije držao vakcinu u rukavicama.

(недеља, 24. јан 2021, 11:03) - anonymous [нерегистровани]

Ko je Barni?

Samo na ovom portalu tri priloga (koliko ja vidje) o tom Barniju.