Читај ми!

„Радиоактивни комарац“ не осваја скандалима већ едукативним причама

Мало је оних који време проводе на интернету, а нису чули за „Радиоактивног комарца“. На популарној страници нема тривијалних тема већ занимљиве и едукативне приче, представљају неафирмисани музичари. Бојан Узелац човек је који стоји иза популарне странице.

Невероватних 229.309 пратилаца има његова страница на Фејсбуку. Не бави се политиком, ни трачевима са естраде. Не шири теорије завере. Шири позитивну енергију и лепе приче.

Сигурно сте некада прочитали нешто што је он написао, а други делили као занимљивост у својим статусима. На пример, зашто се Алекса Шантић није никада оженио и коме је написао песму Што те нема. Како је пингвин Ла-Ла остао да живи у јапанској породици која га је спасла. Како је Мендељејев пешке ишао у Москву да би дошао до образовања.

Све то и још много тога са пратиоцима на друштвеним мрежама дели Бојан Узелац, човек који стоји иза Радиактивног комарца.

Радиоактивни комарац је лик из његове књиге. Занимљиве и едукативне приче које објављује Узелац проналази у књигама, документарним филмовима, на интернету.

„Многе занимљивости имао сам још пре седам година док сам лутао по разним медијским кућама, али те моје идеје тамо нису пролазиле. Схватио сам да морам сâм да направим неку своју оазу где ћу моћи да износим те своје приче и тако је настала идеја о Радиоактивном комарцу“, објашњава Узелац.

У седмој години постојања, на Инстаграму и Фејсбуку заједно, Радиоактивни комарац има око 300.000 оних који прате шта објављује.

„Желим да посматрам људе као здраворазумска бића и волим да величам људски дух, а данашњи свет највише се гради на људским слабостима. Много боље би изгледао свет када би се градио на људској снази“, истакао је Узелац.

За причама које ће се наћи на страници Радиоактивни комарац Бојан свакодневно трага три, па и четири сата.

„Доста времена сам провео и тако што сам промовисао разне неафирмисане уметике, до сада преко 300, који нису имали места у медијима, али после те моје промоције они су добили позиве на разне телевизије, гостовања, на културне догађаје. Тако да је све то и те како је имало смисла“, објашњава Узелац.

Међу активностима које су дошле са Радиоактивним комарцем било је и разних хуманитарних акција, као и сарадња са екипом серије Кости, емитованој на РТС-у.

Бојан Узелац истиче да му новац није циљ и да на почетку није имао материјалне користи од Радиоактивног комарца, али да је преко књига и сарадње са продукцијским кућама и новац почео да стиже.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 23. јан 2021, 15:07) - anonymous [нерегистровани]

Odlično

Sve pohvale za stranicu Radioaktivni komarac.