Насмејана зимница – јединствени бренд из Тополе

Ана Никодијевић живи у селу Овсишту код Тополе. Резбарена или насмејана зимница по којој је Ана позната широм Србије увелико се припрема ових дана.

У Анином шпајзу разноврсна слана и слатка зимница у теглама. Туршија, паприка, сирупи, џемови, компоти, разне врсте салата.Ту су и џемови и матични сокови без додатог шећера за дијабетичаре и људе који негују здрав начин живота.

Ана Никодијевић из Овсишта код Тополе проводи и по двадесет сати у радионици, али има мотивацију, јер од продаје зимнице школује децу која су на факултету.

„Одмора нема. Ја сам кроз овај посао јако пуно учила, учим и данас и увек ћу учити и наћи начине како да најбоље продужим сезону, да не буде то само сезонска прича. Правим лагере намирница од којих може да се прави зимница и касније, тако да производња траје, буквално, дванаест месеци“, наглашава Ана.

Удала се са само седамнаест година. Додаје да, иако премлада, није јој требало много времена да савлада старе рецепте. Ипак, воли да уводи иновације и попут правог уметника резбари воће и поврће и тако украшава тегле са туршијом, које полако освајају српско тржиште.

„Све је кренуло спонтано, сасвим случајно. Ја сам се усавршавала. Видела да то наилази на дивну реакцију мојих људи. Смајлићи и цветићи, опустила руку, дала машти на вољу, и то је то“, каже вредна домаћица.

Ана годишње уради три хиљаде јединица зимнице и радо мотивише све домаћице које желе да науче да припремају зимницу. Радо даје савете, иако напомиње да рецепти за зимницу постоје одвајкада, треба их само наћи и радити с љубављу – успех не може да изостане.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. окт 2020, 19:55) - anonymous [нерегистровани]

volim zimnicu pogotovo sada kada se bojim korone i slabo izlazim

volela bih da znam nakar jedan deo vaseg znanja o zimnici, tek se ucim. vasa zimnica izgleda izvanredno, svaka cast pozdrav