Шпански одборник одлучио да се истушира током онлајн састанка, али заборавио да угаси камеру

Градски одборник у северној Шпанији понудио је своју оставку након што је случајно оставио камеру упаљену током онлајн састанка са другим одборницима, током којег је одлучио да кришом оде да се истушира.

Одборници Торелавеге окупили су се онлајн да разреше проблеме општине од 52.000 становника. Пратећи протоколе у складу са мерама против ширења коронавируса, половина одборника укључила се у састанак путем видео-чета, а седница је преношена уживо.

Како се састанак отегао до поднева, један од одборника Бернардо Бустиљо увидео је да неће стићи да се истушира, одвезе ћерку и стигне на други посао тренера пливања.

Онда му је синула сјајна идеја и решење за његове проблеме. Однеће компјутер у купатило, смањити екран за чет да може да слуша састанак док се тушира.

Док су његове колеге разматрале план чишћење локалне реке, у доњем левом делу екрана појавило се прозорче на којем се приказивало шта камера са његовом компјутера снима.

Срећом, матирано стакло на вратима туш кабине заклањало је поглед. Док се туширао од воде није чуо позиве на мобилни телефоне, док су његове колеге махнито покушавале да га упозоре да је камера и даље упаљена.

Ипак, то није био крај. Бернард је не знајући све ово на крају туширања изашао из кабине наочиглед свих колега, новинара и људи који су гледали пренос.

Градоначелник је брзо реаговао и одмах прекинуо састанак.

Бустиљо је после објаснио да је све била искрена грешка и да му је савест мирна.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 04. јул 2020, 11:56) - Popaj [нерегистровани]

Online

Kralj, kralj, kralj

(субота, 04. јул 2020, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

U datim okolnostima

Nista strasno, ima mnogo gorih situacija, svi se nalaze u nenormalnim okolnostima za normalno funkcionisanje.

(субота, 04. јул 2020, 07:04) - Rada [нерегистровани]

Ništa strašno

ne vidim u ovome. Razni poslovni ili politički sastanci umeju da se otegnu zbog "profesionalnih diskutanata" pa je čovek rešio da uradi nešto konkretno. Nije nikog uvredio, nije ukrao otišao pd tuš na pet minuta, pa šta?

(субота, 04. јул 2020, 02:17) - anonymous [нерегистровани]

Nekada je važilo - ko priznaje, pola mu se prašta.

A danas je - ko se izvini, sve mu se prašta.
Sve je više onih koji su "vakcinisani" protiv bilo kakvog osećaja odgovornosti.
Niko više i ne očekuje obzir ili odgvornost - već izvinjenje. Jer, što se omogući jednome, dozvoljeno je za sve.