Лего увео санкције Белој кући и америчкој полицији

После протеста изазваних убиством Џорџа Флојда, Компанија "ЛЕГО" је престала са оглашавањем производа који имају тематику полицијске станице и полицијских аутомобила. Повучена је и Лего верзија Беле куће.

Компанија је од својих партнера тражила да повуку маркетинг за тематске полицијске комплете. на листи је више од 30 комплета мифигура и датотека, које се дистрибуирају.

Повучени су комплети "полицијска јединица са псом", "полицијска станица" и "полицијки бицикл".

Овај потез одражава недавни тренд код компанија које очекују да потрошач има свој глас и да заузме став о социјалним питањима.

"Ми смо са црном заједницом, против расизма и неједнакости", изјавила је Аманда Мадоре, старији менаџер за односе компаније "ЛЕГО".

Компанија није обуставила продају - само огласе за више од 30 производа.

„Намера нам је била да привремено зауставимо све дигитално оглашавање као одговор на догађаје у САД", потврдила је Мадоре.

"Наша мисија је да инспиришемо креативност, а то укључује надахнуће за њих да буду толерантни, инклузивни и љубазни. Има још посла и донирамо четири милиона долара организацијама у Сједињеним Државама посвећеним непрофитним организацијама које подржавају црна деца и други који сву децу образују у правцу толеранције и расне једнакости", истакла је Аманда Мадоре.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 06. јун 2020, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

Neprofitabilne organizacije

Zasto to odmah povezujem sa jednim covekom i njegovim mnogobrojnim zaverama u zadnjih 30-ak godina

(субота, 06. јун 2020, 13:37) - anonymous [нерегистровани]

lego

Kad rostilj Misko bude prodao cevapa za 5,7 milijardi dolara (prodaja u 2019) onda mozete da poredite.
Americko trziste je najvece triste na svetu , sa potrosacima koji imaju najvecu svest o uticaju na proizvodjace. Pametnom dosta.

(субота, 06. јун 2020, 08:27) - anonymous [нерегистровани]

Znaci i oni su....

...deo duboke drzave, jer je njihov uticaj poprilicno nebitan, a ovo je samo ulizivanje drugoj strane. Ovo je kao kada bi rostilj Misko prestao da sluzi policajce zbog Trampa.

(петак, 05. јун 2020, 22:30) - anonymous [нерегистровани]

sami sebi

i svojim radnicima najvise skodite .