Пите које бисте радије урамили него појели

Немачка уметница, фотограф и пекарка аматер, Карин Фајф Бошек печење воћних пита је претворила у уметност. Њено мајсторско умеће којим комбинује тесто и воће на својим питама прави су празник за очи.

Уметница Карин Фајф Бошек је на задовољство оних који имају поверења у своје кулинарске способности објавила детаљан водич у књизи Елегантна пита, како би сами могли да своје пите претворе у јестива уметничка дела.

Карин је научила да прави воћне пите још у детињству, али то јој није постала професија. Како сама каже, печење воћних пита је традиција у њеној породици и уживала је боравећи код обе баке на селу да мирише и једе хлеб и пециво које су оне припремале.

Оне су је научиле вештини баратања са тестом тако да је још као тинејџерка почела да пече колаче и пециво за брата и сестру. Но то јој није постала професија, али је љубав према овим кулинарским специјалитетима објединила са својим уметничким склоностима до нивоа да вам је просто жао да начнете било коју од ових пита.

број коментара 0 Пошаљи коментар