Једноставно, а генијално – лифт позивају папучицом, а не дугметом

Тржни центар у Бангкоку заменио је дугмад за позивање лифта ножним папучицама у намери да спречи ширење коронавируса и помогне купцима да стекну осећај сигурности како би се опустили и лакше доносили одлуку да дођу у шопинг, преноси Банкгкок пост.

Купци на тргу Сикон у Бангкоку били су изненађени и збуњени када су после скоро три месеца дошли у шопинг мол и видели педале испред лифтова, али и у кабини, а када су схватили чему оне службе били су задовољни одлуком менаџмента јер више није било потребе да додирују рукама било шта у лифту.

„Сада ногом можемо да позовемо лифт, а када уђемо притиском на једну од девет педала бирамо спрат на који идемо“, рекли су одушевљени житељи главног града Тајланда, где су тржни центри и робне куће отоворене пре шест дана.

Проте Сосотикул, потпредседник компаније „Сикон дивелопмент“, која је власник тржног центра каже да су педале многим људима помогле да буду опуштенији и да не мисле да морају да притискају дугмад коју су сви већ испипали.

Одлука о отварању тржних центара уследила је након више од два и по месеца од затварања, у оквиру друге фазе релаксације мера јер је број нових случајева коронавируса смањен.

На Тајланду, земљи која има 65 милиона становника евидентирано је 3.039 позитивних случајева и 56 преминулих од ковида 19.

У среду је регистрован један новооболели.

број коментара 0 Пошаљи коментар