За 50 милиона евра можете купити цркву из 19. века претворену у вилу са базеном

Необично звучи, али у Најтсбриџу у западном Лондону црква из 19. века је претворена у невероватно луксузну вилу са седам спаваћих соба, базеном, сауном и теретаном и тренутно је оглашена на продају за педесет милиона евра, десет милиона мање него пре пандемије

Гледана споља, ова луксузна вила изгледа као црква, са прекрасним каменим стубовима и сводовима. Када се закорачи унутра, открива се невероватно модерна кућа из снова са седам спаваћих соба, пространим дневним боравком, трпезаријом и кухињом, а све то окружено аутентичним прозорима са којих се пружа предиван поглед.

Површина куће је 1.125 квадратних метара и налази се под заштитом државе у другој категорији споменика културе. Поред уобичајених погодности једног луксузног дома, овде се може уживати у величанственој соби за пријем коју красе стропови високи 12 метара украшени храстовим гредама.

На располагању је и цео спрат намењен за одмор и рекреацију који укључује базен, теретану, спа-цeнтар, сауну, слану собу и кућни биоскоп. Наравно, ту је и бар.

Кућа обилује детаљима којима би се потенцијални власник могао хвалити на друштвеним мрежама. На пример, полицама за књиге које се протежу до плафона, заједно са мердевинама или задивљујућим спиралним степеништем, мада кућа поседује и лифт обложен стаклом за оне које мрзи да се пењу пешке.

Иначе цркву је пројектовао архитекта Белгрејв сквера, познати Џорџ Басеви, 1838. године. Лондонска бискупија ју је продала 1998. године за 1,5 милиона евра и била је власништво Алана Бублила, либретисте, чувеног по мјузиклу Госпођица из Сајгона, који ју је после шест година продао извесном бизнисмену за скоро 15 милиона евра. После уложених 10 милиона у реновирање, црква-кућа се поново нашла на тржишту некретнина по цени од 50 милиона евра, каже се, 10 милиона мање од првобитно тражене суме.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. мај 2020, 13:07) - anonymous [нерегистровани]

Čudno

Kakvi su to ljudi što iskoriste dom Boga da bi živeli tamo i to luksuzno

(понедељак, 18. мај 2020, 07:17) - anonymous [нерегистровани]

Заборавили сте слику

Заборавили сте слику цркве од споља.
Само некакви енеријери

(понедељак, 18. мај 2020, 00:26) - anonymous [нерегистровани]

Da imam 50M evra

Pre bi ih poklonio nego da budem bolesni ego-manijak.

(недеља, 17. мај 2020, 21:54) - Сваки почетак је ... [нерегистровани]

Може,ако добијем...

100€!

(недеља, 17. мај 2020, 20:38) - anonymous [нерегистровани]

xz

Samo mastati o tome

(недеља, 17. мај 2020, 18:40) - anonymous [нерегистровани]

Šta vredi kad

Ovako nije baš loše ali nema svoj Aerodrom .