„За длаку“ од плавих до „палих анђела“ – замало дроном оборио авион америчке акробатске групе

Контроверзни снимак дроном се појавио на интернету у којем је човек који је контролисао летелицу пришао њом на само неколико метара од путање којом су се кретали пилоти „Плавих анђела“, једне од најпознатијих светских акробатских група.

Уз саундтрек из Топ гана, кратак снимак показује шест „Плавих анђела“ у авионима Ф/А-18 „хорнет“ како изнад Детроита изводе низ захтевних маневара.

Током снимка се види да дрон прилази опасно близу авионима ризикујући судар, што је могло да од вежбе направи трагедију.

Како је навео сајт Ејвиејшонист (Aviationist), снимак је првобитно објавио корисник који је све налоге на друштвеним мрежама ускоро угасио, али су други људи видео-материјал поново окачили на Јутјуб.

Корисник који је поново поставио снимак написао је да је то „једна од најнеодговорнијих, глупих, несмотрених, моронских и веома опасних ствари које сам икада видео да је неко са дроном урадио“.

Он је такође послао материјал и другим владиним безбедносним агенцијама да истраже и пронађу онога ко је контролисао дрон.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 15. мај 2020, 19:43) - srx [нерегистровани]

Cudan smo narod

Vijest je o opasnosti koju je prouzrokovao dron blizu akro grupe, a komentari su "Rusi su bolji! Sto lete iznad naselja?"
Nasi mozgovi, izgleda ne vide dalje od nosa? Kao prvo, ima vise akro grupa od "Rusa" i "Ameriknaca". Svi su izvrsni piloti.
Ne "akrobatisu" iznad naselja vec lete u bliskoj formaciji bas da bi ih vidjeli ljudi. Amerikanci rade te prelete vise od 110 godina!!! BEZ IKAKVIH PROBLEMA.

Ni jedan komentar o dronu? Ni jedan komentar o tome da li je zaista bio blizu, da li je imao kontakt sa pilotima, da li je sve uradio bez dozvole. Ni jedan komentar o tome sta bi se desilo da je avion udario u dron? Nista? Kao sudar sa manjom pticom? Da li je upste bilo opasnosti?

(петак, 15. мај 2020, 19:05) - anonymousvikilis [нерегистровани]

nema

nema boljih od rusa na svetu

(петак, 15. мај 2020, 18:58) - anonymous [нерегистровани]

Dobro dron...

A što akrobatišu nad naseljenim područjem ništa... ne može nikakav drugi problem sem drona da nastane.

(петак, 15. мај 2020, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

Rusi su

mnogo bolji sa akrobacijama