Вожња у пластичном аутићу завршила се у полицијској станици

Једна жена у Кини снимљена је како вози играчку-аутомобил са малим дететом, и то по прометном путу - и чак пролази кроз црвено светло.

Снимци који су објављени на друштвеним мрежама показују жену и њеног пријатеља како возе два аутомобила од пластике. 

Жена која се презива Гонг, добила је укор за "непромишљено" понашање од локалне полиције, која је инцидент открила захваљујући управо друштвеним мрежама.

Полиција је заправо добила анонимну дојаву од особе која је на интернету видела снимак на коме су две одрасле особе у аутомобилима-играчкама, и то на путу у округу Хуајуан, у провинцији Хунан, на југу Кине.

Службеници су одмах започели истрагу о инциденту. Запленили су плави и ружичасти аутомобил, пошто су кривце лоцирали у локалном парку. Госпођа Гонг је приведена на саслушање.

Полицајцима је изјавила да је најпре купила аутомобил за сина. Ипак, убрзо је купила још један, јер су је, како је рекла, други родитељи стално молили да им позајми ауто за њихову децу.

На крају, она је аутомобиле изнајмљивала за новац, а посао је развијен управо у парку у ком је приведена.

Када је реч о вожњи аутића по прометном путу, Гонг је рекла да су на одредиште, она и њен пријатељ најпре кренули пешице, гурајући аутиће, али су убрзо донели одлуку да у аутомобиле седну, и тако стигну на циљ „јер јој је то било згодније".

Власти су саопштиле да су жени указали на непажњу, нарочито као родитеља, и од ње је затражено да се јавно у писму извини, и обећа да неће поновити грешку.

Из полиције је саопштено да у писму стоји да је госпођа Гонг озбиљно схватила да је направила грешку, и да обећава „да никада више свој живот, и живот сина, неће узети здраво за готово".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. мај 2020, 19:59) - Ludilo [нерегистровани]

Promocija nadzora

Molim vas ne promovišite kinesko socijalno bodovanje, ili opšti zatvor.

(четвртак, 14. мај 2020, 15:56) - anonymous [нерегистровани]

Шта све беспослени људи шпијунирају и пријављују

И чиме све своје душе хране...