Када отмена вечера са пријатељима није опција, добре су и лутке

Када 29. маја отмени ресторан у Вирџинији, власник три Мишелинове звездице, поново отвори врата за своје госте, за столовима ће се наћи у необичном друштву.

Ресторан "The Inn at Little Washington" у Вирџинији, који се налази на око сат и по времена вожње од главног града Вашингтона, 29. маја ће поновио почети да ради, након принудне паузе због епидемије коронавируса.

Иако су, због прописаних мера социјалног дистанцирања, у могућности да гостима понуде само 50 одсто својих капацитета, особље ресторана је смислило креативан начин да сала не остане полупразна.

Да би атмосфера у ресторану била уобичајена, а како се посетиоци не би осећали усамљено, за празним столовима ће седети парови пластичних лутака, налик на оне у излозима продавница.

"Одувек су ми се свиђале пластичне лутке. Никада се не жале и забавно је облачити их", објаснио је власник ресторана Патрик Оконекл.

Како би се лутке уклопиле у амбијент ресторана који је осмишљен у стилу 40-их и 50-их година 20. века, биће обучене у гардеробу позајмљену од локалног позоришта, које је радо прискочило у помоћ.

Ресторан је власник три Мишелинове звездице, а познат је и по томе што телефонски сигнал у њему није баш најбољи, пошто се налази у руралном делу Вирџиније.

"Тренутно сви жудимо да се окупимо и видимо са другим људима", каже власник ресторана. "Не морају нужно бити прави људи", додаје Оконел. 

број коментара 0 Пошаљи коментар