Уз строго поштовање мера Дизниленд у Шангају поново отворен за посетиоце

После три и по месеца паузе због епидемије коронавируса, Дизниленд у Шангају је поново отворен за посетиоце, али уз поштивање свих потребних мера за спречавање поновног ширења заразе.

Познати шангајски тематски парк има капацитет да прими 80.000 људи, а у њему ради 12.000 запослених. Међутим, на дан отварања, 11. маја, број запослених је далеко надмашио број посетилаца, којих је било мање од 30 одсто у односу на пун капацитет Дизниленда, пише Си-Ен-Ен.

„Веома водимо рачуна о сталном и детаљном чишћењу, тако да се у парку бришу све површине. Сигурни смо да ћемо успети да успоставимо праву равнотежу између сигурности и здравља, али и магије коју пружа ово забавно место“, тврди Ендрју Болстајн, један од запослених у шангајском Дизниленду.

Свим посетиоцима се на улазу мери температура, а они су обавезни да носе маске и одржавају дистанцу. Но ни такве мере предострожности нису успле да умање радост и узбуђење свих љубитеља после дугоочекиваног поновног отварања Дизниленда. Због тренутних ограничења која се односе на путовања, посетиоци су првог дана били углавном из Шангаја и околних области.

Осим тога, сви посетиоци су били дужни да резервишу улазнице за тачно утврђене термине посете како би се избегле гужве, као и да на улазу покажу зелени кју-ар здравствени картон који показује њихово здравствено стање.

На званичном отварању Дизниленда биле су помешане емоције. С једне стране, посетиоци су били узбуђени што су поново у могућности да уживају у овом тематском парку, а с друге стране, сви су свесни да коронавирус није нестао и да постоји страх од нових зараза.

Стотине запослених је било постројено у редове и поздрављали су посетиоце речима „Добродошли назад“ на кинеском и енглеском језику. Музика која се емитује са озвучења често је била прекидана упозорењима која су подсећала посетиоце да носе маске, држе одстојање и да не трче.

На отварање је дошла и Јо Јо тридесетседмогодишња заљубљеница у Дизнијеве ликове обучена у костим Мини Маус.

„За мене ово има магију новог почетка. Све се враћа – радост, срећа, чаролија – и то је оно што људе узбуђује и усрећује. Надам се да ће посетиоци и у осталим државама које имају Дизниленд бити овако дисциплиновани и држати се препорука када се паркови и код њих отворе“, каже Јо Јо.

Већина садржаја у Дизниленду је поново на располагању посетиоцима, осим игралишта за децу и интерактивних атракција које подразумевају физичке контакте. Терен је обележен жутом траком која подсећа на одржавање дистанце од један и по метар док се чека у реду за вожњу или гледање неких емисија које се уживо емитују у Дизниленду.

Гости више није дозвољено да се поздрављају и грле са особљем које носи костиме Дизнијевих јунака, а и када желе да се фотографишу са њима морају да буду на довољном растојању.
Иначне Дизниленд у Шангају је у овом тренутку једини отворен тематски парк компаније „Дизни“, а очекује се да ће ускоро бити поново отворени и у другим државама.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар