Луксузни њујоршки ресторан неће преживети налет коронавируса?

Док конкуренција покушава да нађе најбоље решење за повратак после карантина, један од најславнијих ресторана у свету могао би да остане затворен. Будућност њујоршког чувеног места Eleven Madison Park, најбољег ресторана на планети 2017. године, остаје неизвесна.

Власник и главни кувар Данијел Хам каже да су се над рестораном Eleven Madison Park надвили тамни облаци неизвесности, пише портал Блумберг.

„Биће потребни милиони долара за поновно отварање. Морате да вратите особље. Ја радим са фенси опремом у простору велике површине. Желим да настави да припремам храну од најлепших и најдрагоценијих састојака на креативан начин, али истовремено то све мора да има смисла“, објашњава Хам.

Према његовим речима, особље, од којих 30 одсто чине они који обнављају визу, морало је да буде отпуштено.

„Сви они морали су да оду кући без ичега. То ми је срце сломило“, рекао је Хам за Блумберг.

Разматрано је отварање ресторана само за доставе, али су ту идеју одбацили: „У Њујорку је било тако интензивно и осећали смо да свету није неопходна храна нашег ресторана у фенси паковању. То не би донело много новца, а нисам желео ни да људи буду изложени вирусу. Достава једноставно није нешто што ми радимо“. 

Уместо тога, Хам се окренуо хуманитарном раду и у оквиру организације "Rethink Food", некада најбољи ресторан на свету трансформисао у центар који прави 3.000 оброка дневно за оне којима је то неопходно.