Овако пандемија приземљује авионе

Блогер и фотограф из Даласа Енди Лутен протеклих недеља винуо се неколико пута у небеса да би забележио утицај пандемије коронавируса на авио-саобраћај. Резултат – фотографије са безброј паркираних летелица свих величина на америчким аеродромима.

Као и многе његове колеге које имају туристичке блогове, Енди Лутен од марта не путује због пандемије коронавируса.

Овај блогер годишње обично пређе авионом око 150.000 миља (око 242.000 километара) због посла и ужитка. Сада са земље посматра како се авио-индустрија претвара у сенку некадашњег гиганта.

Како је нови коронавирус почео да се шири планетом, југозапад Америке постао је паркиралиште за авионе авио-компанија из свих крајева света.

Лутен је одмах схватио да је то његова прилика да се опет нађе у ваздуху и убрзо је са фотографским апаратом у рукама био у хеликоптеру. 

Након посете ваздушном простору изнад најближег аеродрома, током априла, Лутен је возио и по неколико хиљада километара како би дошао до других места где би могао да види и забележи уснуле летелице. 

Резултат његових излета објавио је у блогу, а део фотографија и на Инстаграму. Погледајте. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 09. мај 2020, 19:09) - anonymous [нерегистровани]

Zagonetno

Ne razumem: "treba paziti da ne prodje vreme a ostanemo mali i bez preke pomoći države posle korone [...] izgubimo perspektivu", moguce li je i jasno?

(субота, 09. мај 2020, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Money making machines

Vratiće se oni u nebo, samo još veći, snažniji i sa još mnogo više profita. Korona je prilika da pojedu male igrače što sada i čine. Donosite pametne odluke korona je možda dobra prilika za sve, kako male tako i velike da budu još veći! Možda grešim ali treba paziti da ne prodje vreme a ostanemo mali i bez preke pomoći države posle korone( koju nam neće dozvoliti EU) izgubimo perspektivu!!! Ko zna o čemu komentarišem razumeće poruku, zato pamet u glavu!

(субота, 09. мај 2020, 16:54) - anonymous [нерегистровани]

Leteti

Da nije slucajno neko ljubomoran?

(субота, 09. мај 2020, 14:19) - anonymous [нерегистровани]

Narodna

Ko visoko leti nisko pada!