Сан Франциско бескућницима плаћа алкохол, дуван и марихуану

Калифорнија, пета на листи најугроженијих америчких савезних држава по броју оболелих и умрлих од коронавируса, обезбедила је 15.000 хотелских соба за смештај бескућника током пандемије и некима од њих набавља бесплатне лекове, алкохол, дуван и медиицинску марихуану.

Сан Франциско је одлучио да ће групи од 43 бескућника која су зависници, набављати алкохол, дуван или медицински канабис да би их одвратили од излазака из хотела и потенцијалног ширења коронавируса, изјавила је порптпаролка задужена за здравље у Сан Француску Џена Лејн.

„Сан Франциско им је обезбедио одличне услове“, рекла је Лејнова медијима и додала да град ради шта може како би се помогло тим људима да не излазе по лекове, алхохол и канабис.

Све то је део пројекта чији је циљ да се умањи штета, а средства која се издвајају у ту сврху нису из буџета, односно не долазе од пореских обвезника. 

У хотелима у Сан Франциску смештено је и 270 бескућника који су или тестирани позитивно на коронавирус или су високо подложни инфекцији.

У Калифонрији је на коронавирус позитивно 59.829 особа, док је забележен 2.511 смртни случај.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. мај 2020, 22:12) - Sale [нерегистровани]

Iskreno

Ostani tamo gde jesi I tamo deli savete,meni je u mojoj zemlji dobro a ti uzivaj u tvojoj Kaliforniji i Americkoj demokratiji !

(четвртак, 07. мај 2020, 21:47) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Још једна цензура

Апсолутно се слажем са предходним коментаром. Јавни сервис треба да буде јавни ако постоји демократија у Србији.
Не припадам ни једној партији. Ако се буде формирала партија националног спаса Србије онда ћу сигурно да будем за ту партију.
Толико од мене из далеке Калифорније.

(четвртак, 07. мај 2020, 20:31) - Srdjan [нерегистровани]

Posalji komentar

Zasto nam Vi odredjujete na koje tekstove mozemo da posaljemo komentar, a na koje ne mozemo? Ovo je neverovatno, a Vi ste javni servis.