Да ли ће Италијани од сада кафу ипак пити успут

У Италији нова фаза суочавања са коронавирусом доноси промене у многим областима, међу којима је и култура испијања кафе која је у тој земљи важан део животног стила, због чега су Италијани приморани да се прилагоде рестриктивним мерама.

Испијање јутарњег еспреса, капућина или макијата за пултом оближњег кафеа кроз разговор са пријатељима и комшијама био је део свакодневице Италијана до епидемије вируса корона у Италији, а кафа која се носи за њих је била незамислива.

Ипак, тај стил испијања вруће шољице квалитетне кафе међу људима најпре је од почетка марта био потпуно забрањен рестриктивним мерама које је увела италијанска влада у борби против вируса, а од данас је, после два месеца блокаде, кафићима и ресторанима дозвољена продаја која се носи или достава пића и хране.

Италијани ће стога од данас јутарњи капућино и омиљени кроасан носити са собом у колима на путу до посла ако су међу око 4,4 милиона запослених који се постепеним попуштањем мера враћају на радна места.

Италија са више од 28.800 жртава ковида 19 најтеже је погођена земља у Европи пандемијом и прва је западна држава која је почетком марта увела драстичне мере карантина на целој територији које су до јуче биле на снази.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. мај 2020, 18:31) - sto juznije to.. [нерегистровани]

sto juznije to..

posle ovog ili ce cene Biti uskladjene sa Primanjima u Srbiji Banje nam kostaju ko da smo Svajcer. ili Smo

(понедељак, 04. мај 2020, 16:49) - anonymous [нерегистровани]

ne filozofiraj mnogo...

niko te brale ne tera da pijes kafu za narodne mase, aka Timmies, idi u Starbucks... ovde uglavnom kafu piju ne iz ceifa nego zbog pick-me-up stvari....

I jos filozofiras da se oseca stiropor.....eeee...

(понедељак, 04. мај 2020, 16:16) - anonymous [нерегистровани]

kafa na brzaka u Tim Hortons

Zalosna je ta kafa u papirnim casama ili jos gore u stiroporu. Ukus je na vosak ili stiropor. Noma veceg komunizma nego kanadskog a donekle i amreickog. Elita za sebe upraznjava sve navike i tradicije Evrope i kvalitetnog zivota. Jednakost je opijum za mase.
Nadam se da ce jutarnji espreso preziveti.
Ddekadentni ispijalac dobre kafe