И Руси остали запрепашћени податком да се 45 одсто сународника одрекло алкохола током епидемије

За разлику од остатка света где је потрошња алкохола током карантина због епидемије коронавируса значајно порасла, у Русији се догодило потпуно обрнуто. Многи су одлучили да мање пију и здравије се хране.

Према последњем истраживању Центра за истраживање навика потрошача „Роскачество“ и подацима о онлајн промету производа, током изолације због ковида 19, Руси су значајно променили своје навике у куповини и определили се за много здравији избор хране и пића.

Истраживање спроведено крајем априла показује да се 45 одсто Руса одрекло алкохола, 38 одсто се одрекло слаткиша, а 35 одсто је престало да купује кобасице.

Занимљив је и податак да су се за здравији начин живота и исхране определили старији потрошачи, јер две трећине (67 одсто) испитаних старијих од 55 година изјавило је да су одложили флашу.

Истраживање је такође указало на мало чудне регионалне разлике, откривши да су становници југа Русије у 39 одсто случајева одлучили да се одрекну рибе и 32 одсто. У области Северног Кавказа, пак, додуше само шест одсто, су престали да купују и свеже поврће.

Све у свему, 35 одсто испитаних је изјавило да су им се трошкови за исхрану од почетка изолације смањили, а исти број наводи да су се увећали.

Почетком априла Известја су пренеле податак добијен од пореске службе који показују је продаја вотке опала за 41 одсто прве недеље априла.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 05. мај 2020, 00:42) - Danilo [нерегистровани]

Stana katic

Mnogo si lepa.

(уторак, 05. мај 2020, 00:02) - anonymous [нерегистровани]

...

Jednostavno: Nema para! Moskva živi i 5 većih gradova, ostalih 100 miliona balansiraju između siromaštva i ekstremnog siromaštva. Grade se kule i gradovi a plate mizerija.

(понедељак, 04. мај 2020, 12:45) - anonymous [нерегистровани]

Zasto manje slatkisa, alkohola i kobasica?

U svakodnevnom rezimu zivot u Moskvi je veoma brz, svi su u pokretu i na poslu. Jede se mnogo brze hrane, a uvece se sedne sa kolegama ili drustvom u kaficu (nema vremena za kucne posete), pa se popije neko pice, ili vise njih. Otuda toliko mnogo kobasica, slatkisa i alkohola. Isti je slucaj u svim modernim metropolama.
Kad sedi kod kuce, domacica ima sanse da spremi zdrav klasican rucak, a coveku koji provodi vreme sa decom ne treba votka. Definitivno, rezim zivota mora da se menja ako covecanstvo zeli da prezivi. U Singapuru se zivi jos histericnije nego u Moskvi i pola populacije ima neki oblik dijabetesa. Njihova tradicionalna kuhinja uopste ne sadrzi slatkise i svi ugljeni hidrati dolaze iz pirinca. Ne postoji cak ni jedan domaci recept za kolace. Secer se dodaje jelima kao zacin. Moderni gradjanin Singapura jede istu kolicinu pirinca kao njegov predak, plus slatkise, pice, koka-kolu i grickalice u enormnim kolicinama, sto njegova genetika ne moze da izdrzi.