Ужелели сте се летења, поручите оброк из авиона и уживајте

Авиокомпанија „Урал ерлајнс“ почела је да врши доставу на кућну адресу оброка које служе током лета Русима који су ускраћени за путовање и који због епидемије коронавируса пропуштају уживање у ђаконијама које им послужују у авиону.

Авиокомпанија је услугу доставе авионске хране на кућну адресу увела у Москви, Санкт Петербургу и Јекатеринбургу са намером да својим корисницима пружи „укус путовања без напуштања дома“.

„Све је баш као у авиону, осим погледа“, објавили су на свом профилу на друштвеним мрежама.

Русија је затворила своје границе за странце и обуставила међународне летове, осим оних који враћају Русе или враћају стране држављане у земљу порекла.

Многи Руси су већ недељама затворени у кућама и излазе само како би купили храну или лекове, избацили смеће или прошетали пса.

Међутим, услуге доставе хране и даље функционишу, а становници великих градова увелико су их искористили како би напунили своје резерве.

„Урал ерлајнс“ нуди основни пакет хране које и иначе служе током лета – пилетина, јунетина и риба – као и сок од поморанџе, јабуке и парадајза. Оброк се послужује на традиционалном авионском послужавнику.

У Москви оброк од пилетине за бизнис класу кошта 1.250 рубаља (16.65 долара), а за економску 550 рубаља (7.33 долара).

Иначе, број резервација седишта у авионима прошлог месеца је смањен за 92 одсто у Русији, саопштила је ове недеље руска Асоцијација ваздухопловних превозника.