Хероји, Мателове лутке за борбу против ковида 19

Амерички гигрант у производњи играчака, компанија „Мател“, у част медицинских радника који су широм света на првим линијама борбе против коронавируса, направио је нову колекцију играчака под назвом „Хероји“, а приход од продаје намењен је кампањи помоћи здравственим радницима.

Играчке направљене по узору на хероје – лекаре, сестре, техничаре... који храбро у болницама и ургентним центрима ризикују животе да би спасили друге, од јуче су у продаји и могу се наручивати преко интернета, по цени од 20 долара. 

Приход од колекције биће намењен за кампању #FirstRespondersFirst, креирану у знак подршке здравственим радницима који први притичу у помоћ.

Прошле недеље је Центар за контролу и превенцију болести проценио да је најмање 9.200 здравствених радника у САД инфицирано вирусом током епидемије широм земље.

У колекцији су игрчке лекара са стетоскопима, сестара са маскама, техичара са опремом за реанимацију...

Они којима један херој није довољан могу да купе посебан сет који чини целу екипу – од лекара и медицинске сестре, преко запосленог у ургентnом центру, до возача и других.

„Мател“, са седиштем на периферији Лос Анђелеса, ради и на изради 500.000 штитника за лице за здравствено особље широм САД.

Једна од најпознатијих „Мателових“ игрaчака је барбика, која је од марта 1959. године до данас продата у више од милијарду примерака. Годишње се у 150 земаља шриом света прода око 50 милиона барбика.