Где и како се бицикл може возити по води

Јединствено искуство - вожња бициклом кроз воду, омогућена је за све оне који крену на стазу дугу 200 метара, која пролази кроз једно језеро у Белгији.

Стаза широка три метра, и нивоом воде језера у висини очију, пробија се кроз један од 1.000 рибњака у прелепом мочварном подручју Де Вијерс, у парку природе „Бокријк" у белгијској покрајини Лимбург. 

Стаза је отворена је 2016. године, и до сада је око милион људи имало искуство „вожње по води бициклом". Тајмс је ову стазу 2018. године уврстио у 100 светских локација које треба посетити.

У овом подручју у покрајини Лимбург, након затварања рудника угља, решили су да покрену бициклистички туризам како би ојачали локалну економију.

У понуди је и јединствена бициклистичка стаза која је отворена у јуну 2019. године у шуми Босланд, кроз коју бицикл можете кроз узбудљиву руту у опсегу од 360 степени. Стаза је дуга 700 метара.

Оба концепта - вожњу бициклом кроз шуму и вожњу бициклом по води - осмислили су у организацији „Посети Лимбург", где су инспирацију добили гледајући како у Норвешкој, разним стазама кроз прелепе пределе, природу приближавају туристима. 

„То ми је дало идеју да изградимо бициклистичку стазу кроз воду, кроз крошње, подземље ... Све на стратешким и култним локацијама у Лимбургу, са пуно потенцијала за повећање интеракције између бициклиста и пејзажа. И тако настављамо...", рекао је Игор Филтјенс, председник организације „Посети Лимбург".

„Посети Лимбург" такође планира да отвори трећи „бициклистички пројекат" до краја 2020. године а то ће бити бициклистички мост дужине 300 метара, који ће се градити у националном парку "Хоге Кемпен".

број коментара 0 Пошаљи коментар