После трудноће из базена, уследио отказ

Једна службеница из Индонезије, отпуштена је након што је тврдила да жена може остати у другом стању док је у базену у којем има и мушкараца.

Сити Хикмавати, чланица индонежанске Комисије за заштиту деце, коментаре о трудноћи из базена, изнела је у интервјуу о тинејџерима и трудноћи за Џакарта трибјун. Рок отказа о раду који је добила се ближи, а основана је и трочлана комисија који ће одлучити како треба да буде кажњена због таквих тврдњи. 

Некадашња професорка, у интервјуу тврди да „жена може остати трудна ако је у истом базену са мушкарцем који ејакулира".

„Трудноћа се може догодити и без сексуалне пенетрације", рекла је Хикмавати.

„Постоји одређена врста сперматозоида који су врло јаки. Мушкарци могу постати сексуално узбуђени када су жене са њима у базену и ејакулирати, што може да узрокује трудноћу. Ако су жене у плодној фази, може се десити таква трудноћа. Нико не зна сигурно како све мушкарци могу да реагују када су са женама у базену", изјавила је службеница.

Хикмавати је узалуд покушала да одложи датум отказа који је добила и позвала се на актуелну пандемију коронавируса. Обратила се и председнику.

"Господине председниче, постоји заједнички непријатељ са којим се морамо суочити заједно. Дозволите ми да завршим своје напоре на заштити деце током пандемије. Молим да одложите датум престанка мог радног односа", пише у молби која је упућена председнику Џокоу Видодоу.

Тврдње госпође Хикмавати, чије име у преводу заправо значи "мудрост", лекари су брзо оповргли, а на друштвеним мрежама се кренуло са ругањем на њен рачун уз молбе да се крене „ са прављењем посебних мушких и женских базена како би се спречиле нежељене труднће".

Објављене су и бројне фотографије па и стрипови у којима се обрађује тема о „трудноћи из базена". 

Пошто су и из Комисије за заштиту деце изашли у јавност са саопштењем да тврдње госпође Хикмавати не представљају став те организације, већ њено лично убеђење, и сама Хикмавати се извинила.

"Извињавам се јавности што сам дала погрешну изјаву. То је био лични став а не Комисије. Молим вас да је не ширите даље", рекла је Хикмавати.

Стручњаци су апеловали и да се људи, који нису лекари, не оглашавају на овај начин и да тако не изазивају панику. Удружење лекара Индонезије јавно је саопштило да жене „не могу остати трудне у базенима".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 28. апр 2020, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

Ja sam zensko i proucavala sam to isto

Zena je apsolutno u pravu. Ne znam samo zbog cega se price o mnogim logicnim stvarima sada zabranjuju! Kao da vise nema potrebe da mislimo svojom glavom, vec samo da poslusno slusamo one koji su ur vlasti. Ko ne veruje da je to sto ona kaze 100% teoretski moguce, neka pocne da cita medicinske knjige.

(уторак, 28. апр 2020, 10:14) - anonymous [нерегистровани]

komentar

Treba joj zabraniti bilo kakav posao u bilo kojoj sluzbi ili kod privatnika.