Шест идеја за фотографисање током изолације

У време изолације и карантина многи људи широм света који су навикли да свакодневно деле занимљиве фотографије на друштвеним мрежама имају ограничене могућности. Ипак, постоје начини на које љубитељи фотографисања могу да задовоље своје потребе чак и у време пандемије. Ми дајемо шест предлога.

Астрофотографије

Погледајте небо изнад себе. Ових дана било је ведро, а често су се могле видети и звезде. Ако нема звезда, увек су ту неки занимљиви облаци или месечина. Ово је нарочито добра идеја за оне који живе у мање насељеним крајевима јер је загађење ваздуха мање и светлост са земље је слабија па се звезде и други објекти јасније виде. Посебно занимљиве фотографије могу се направити током сумрака. 

Макрофотографије

Када почнете да улазите у свет макрофотографије посматраћете свет другачијим очима. То је стил који није много тежак и брзо се стиче вештина. Нарочито ако имате добру макрокамеру на свом телефону. Можете фотографисати буквално све: биљке, цвеће, водене капи, текстуре, ледене коцке, разне друге објекте. Само будите маштовити.

Храна

Фотографисање хране је популарно и када не влада епидемија. Али изолацију бисте могли да искористите да вежбате и експериментишете. Направите неку салату са много боја, ставите је поред прозора где имате природно светло и на сто додајте ако имате и биљке. И забавите се! Експериментишите са кадровима и угловима, фокусирајте различите састојке у оброку. 

Љубимци

Чини се да на Инстаграму никад нисмо видели више паса и мачака него ових дана. Сада људи желе да виде њихове фотографије више него икада. Али није довољно да имате само слатког љубимца. Његово фотографисање може бити вишеструко корисно – забавно и вама и љубимцу. Спустите камеру на ниво љубимца, фотографишите му главу изблиза како бисте забележили емоцију. Комуницирајте с њим и квалитетно проведите заједничко време.

Околна архитектура

Ако имате могућност да изађете напоље, обратите пажњу на објекте у свом комшилуку који су вам до сада промицали. Сигурно постоје неки интересантни детаљи које нисте приметили. Играјте се са угловима, светлом, перспективама. Потражите и неке интересантне скулптуре или симболе.

Аутопортрет

О селфијима је већ све речено. Зато покушајте да направите аутопортрет. Набавите статив или нешто што може да вам послужи као замена, и станите испред једноставне позадине. Потребно је још само да подесите тајмер на апарату. Можете направити креативне фотографије у различитим позама и угловима. Можда ће вам фотографисање аутопортрета бити највећи изазов, али сигурно ћете се забавити, можда и победити стидљивост.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 24. апр 2020, 13:54) - Za početnike: [нерегистровани]

Krupni planovi,

neobični uglovi!