Одважни Ужичанин пешке до Москве да Путину поклони флашу ракије

Многима од нас коронавирус променио је планове, али шта тек да каже Ужичанин Милован Милутиновић који је пешке из свог града још у фебруару кренуо за Москву са сликом Путина и флашом ракије коју је хтео да му уручи на Дан победе.

За путешествије Милована Милутиновића екипа „Око магазина“ је претходног дана сазнала од нашег амбасадора у Москви, Мирослава Лазањског, који је данима покушавао да му уђе у траг. Последња вест гласи да је овај Ужичанин успео да стигне у главни град Русије. Но, поставља се питање шта ће даље у затвореној Москви и да ли ће му се жеља испунити да упозна председника Путина.

У видео-укључењу Милован каже да се после свих недаћа и мука које су га пратиле на путу од Ужица до Москве, сада осећа одлично – психички, физички и ментално.

Амбасадор Србије у Москви, Мирослав Лазањски, подсећа да је Милован кренуо из Ужица пре скоро два месеца, а да је његов дневни темпо наступања био око 40 до 50 километара. Како сам тврди, са собом носи по литар млека окачен о каиш с једне и друге стране тела и литар воде. Особље амбасаде га је прозвало „Ел Гранде Милован“.

„У Белорусији је добио неку потврду боравка од 30 дана, али је из Белорусије у Русију ушао без икакве граничне контроле, јер ту не постоји граница. Успут су га у неколико наврата зауставили руски полицајци којима је показао слику председника Путина и ракију коју му носи, са све шајкачом на глави, а они су га гледали као неко чудо“, наводи амбасадор Лазањски.

Милован је путовао мимо главних путева, наводно пратећи карту, али и држећи се оног старог начела, 'карту читај, ал сељака питај'. Како год, на крају је успео да се пробије до Подмосковља и даље не губи наду да ће 9. маја имати прилику да на паради у част Дана победе, лично упозна председника Путина. Чак се и руска телевизија заинтересовала за његов подвиг и намеру.

„Имаћемо можда проблем, кад све ово прође, шта ће Русија рећи због начина како је ушао у земљу. Али надамо се да ћемо то успети да изгладимо“, каже амбасадор Србије у Москви, додајући да о њему сада брину сви у амбасади јер непоколебљив дух, упорност, снага и одлучност коју Ел Гранде Милован има у 73. години живота заслужује признање.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. апр 2020, 16:33) - Ужичанин [нерегистровани]

Супермен из Ужица

Браво Миловане!
Јаком вољом, жељом и срцем!

(четвртак, 02. апр 2020, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

To

To Srbine.To lici na SRBINA.Uglavnom su nas preprasili neki drugi virusi.I ja sam tvoj oko Povlena.Da nekoga ne uvredim SRBIN to je vise od rase to je zivot to je shvatanje zivota to je trajanje uvek i po svaku cenu.To je jedini smisao naseg bitisanja.

(четвртак, 02. апр 2020, 11:54) - anonymous [нерегистровани]

Belorusija ga zaustavila i dala mu rok od 30 dana, u Rusiji ga gledali u čudu i još mogu da imaju problema...

Toliko o bratskoj ljubavi!

(четвртак, 02. апр 2020, 11:52) - anonymous [нерегистровани]

Strašno!

Ovo je za plakati od tuge.

(четвртак, 02. апр 2020, 10:14) - anonymous [нерегистровани]

Svaka čast

Gospodine Milovane svaka vam čast, a za nas mladje velika sramota.
Nadam se da će te uspeti da upoznate predsednika Putina.
Da ste nam živi i zdravi !