У Турској представљена еколошка супер јахта

Турска компанија „Ред јахт дизајн“ представила је прототип еколошке супер јахте дугачке 65 метара.

Елегантни луксузни брод „Ајс Кајт“ садржи базен, лежаљке, хелидром и сопствени брод за подршку који може превозити посаду и путнике у истраживачке мисије.

Такође поседује простор за ручавање и бар на отвореном, смештај за 10 људи, ђакузи и много сферних стаклених прозора који омогућавају допирање природне светлости.

Футуристичко пловило прилагођено је за боравак породица, његов еколошки мотор развија брзину од око 35 километара на час и инспирисан је „мајком природом“, тврде произвођачи.

Пројекат је још у припремној фази, цена јахте, као ни датум изласка на тржиште још нису објављени, али се очекује да изградња почне у овој години, поручили су из компаније „Ред јахт дизајн“.

„Главни циљ нам је био да кабинама дамо што више светлости и да осигурамо да јахта својим изгледом припада мору, природи и подсећа на водени свет“, наведено је на порталу компаније. 

Јахта има 475 квадрата отвореног простора. Локације за дружење на отвореном, поред ђакузија, подразумевају простор за роштиљ, лежаљке за сунчање на више нивоа, сепарее, простор за припрему у одлазак на роњење и узбудљиво истраживање морских дубина, као и за скијање на води. 

У унутрашњости брода су два салона, од којих се један може претворити у затворени трпезаријски простор са стакленим прозорима.

Четири кабине за госте на предњем делу пловила могу сместити до 10 људи који такође могу користити сопствена купатила и канцеларијске просторије.

„Ајс кајт“ је дизајниран тако да користи „зелене технологије“ а труп јахте је гладак због мањег отпора и потрошње.

Пратећи брод јахте назван је „Ајс гоуст“, који може паралелно крстарити са „Ајс кајтом“.

Ту је и „Супер јахт саб 3“ – подморница која може заронити скоро 300 метара у дубину.

Намера дизајнера је да се јахта користи периодично – по концепту вишеструког поседа, уз поштовање постулата разумног и ефикасног трошења енергије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. феб 2020, 11:32) - anonymous [нерегистровани]

ekološki

Šta li je tu ekološki da mi je samo znati ???

(понедељак, 24. феб 2020, 10:17) - anonymous [нерегистровани]

Хмм, нешто не штима

Гледам онај јарбол крај хелиодрома и питам се како ту може слетети хеликоптер са пречником елисе који је већи од круга.

(понедељак, 24. феб 2020, 06:20) - anonymous [нерегистровани]

.

Mi ne mozemo onu kantu od zastave sklopiti a vidi sta se radi po svetu.