Заједнички одвојен живот као рецепт за успешан брак, али је потребно још нешто

После венчања, парови се најчешће не раздвајају, али све је више оних који се одлучују да живе одвојено.

Глумица Гвинет Палтроу и њен супруг Бред Фалчук живе заједно само четири дана недељно, а глумица Хелена Бохман Картер и редитељ Тим Бартон живе истој кући у Лондону, али одвојено. Да ли је заједнички али одвојен живот тајна дуготрајног и срећног брака?

Адвокатица Елспет Киндер, која је партнер у компанији "JMV Solicitors", један је од водећих адвоката за разводе. Заступала је много оваквих клијената и за Дејли мејл препоручила неколико савета за парове који се одлуче да живе заједничким одвојеним животом.

Истакла је да предбрачни уговори нису препорука само за богате и славне особе, већ да су корисни за све да би се заштитили индивидуални интересиа. Најважније је да се парови договоре где ће живети и проводити време, да ли ће путовати заједно.

Друга важна ствар је да се имовина задржи у случају развода, јер све стечено у браку дели се на пола. У случају да имате децу, већи проценат имовине припада родитељу који ће се бринути о деци. Ако раздвојите имовину и банковне рачуне, не значи да сте све решили. Неопходан је и писани траг да бисте се заштитили.

Додаје да младенци не разговарају о смрти, али је ова тема неизбежна. Препорука психолога је да се о тешким темама разговара што пре.

„Заједнички одвојен живот може да буде срећан избор, али је неопходно да парови заштите лични интерес“, рекла је адвокатица.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 23. феб 2020, 20:19) - anonymous [нерегистровани]

Nekad i sad

Sve sto je nenormalno izgleda postaje normalno. Pa sta ima da se zenim na takav nacin ! Onda to nije zenidba, nego neformalno druzenje sa nekim zvanicnim papirom kao maskom ili nekim pokricem.

(недеља, 23. феб 2020, 19:15) - anonymous [нерегистровани]

e

za takav brak je potrebno svaler i svalerka i da se prave ludi kako im je zivot harmonija...

(недеља, 23. феб 2020, 18:48) - Бојан [нерегистровани]

...

Све и свашта данас називају браком!

(недеља, 23. феб 2020, 15:19) - anonymous [нерегистровани]

Brak

Brak se stupi samo u crkvi. Bar prema pravoslavnoj crkvi. Ostalo nije brak.