Сибирски шаман на путу од Москве, преко САД до Белог Блата

Према последњем попису становништва, банатско село Бело Блато има нешто више од хиљаду становника, припадника двадесетак националних заједница и етничких група. Од прошле године ту живи и једна монголска породица.

Булат Шагзин је дипломирао економију и програмирање у Москви, неко време са породицом провео је у САД, а сада живи у Белом Блату.

На капији нове породичне куће у Белом Блату, дочекује нас власник Шагзин, који ту живи са супругом и две ћерке. 

„Радим као преводилац са руског на енглески језик и имам фирму. Преводим и уређујем папире за друге земље, кад стигну Руси у Америку и Енглеску, и тако радим као преводилац и још имам диплому, као травар“, објашњава Булат.

У свим пословима помаже му супруга Олга, којој се допада нова средина.

„Наше село Бело Блато сматра се једним од најлепших у Србији и заиста јесте, имамо много добрих пријатеља овде, ми смо срећни што смо се преселили овамо и имали смо среће са комшијама: љубазни су, одговорни и увек спремни да нам помогну.

О новим комшијама мештани имају само лепе речи.

„Донели су други културолошки образац, али су се потпуно уклопили у ову средину, њихова култура је другачија, помало необична, можда мало мистичнија за нас, али они се не експонирају у том правцу, ту постоји анационална прича, али постоји прича људска, прича топла. Донели су нешто ново, у смислу делатности, он је сибирски травар, сибирски шаман“, рекао је Милан Недељков.

Породица Шагзин је само лепо употпунила белоблатску шару коју овде спаја сличност, а разлике им нису препрека за миран и леп живот.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 08. апр 2020, 21:24) - anonymous [нерегистровани]

poruka

lepo je ako neko svojim znanjem iskreno pomaže bolesnim ljudima.