„Непристојна понуда” упалила?

На суду у лондонском крају Клеркенвел води се бракоразводна парница чији историјат подсећа на причу из филма „Непристојна понуда”. Само што је у овом случају ситуација обрнута - понуђач велике суме је 35-годишњак, а супруг старији господин.

Јан Самуелидес, 35-годишњи менаџер банке "Голдман Сакс" у Лондону, понудио је Алзбети Холомоковој 500.000 фунти да остави мужа и уда се за њега.

Да ли због пара, гомиле поклона и изнајмљеног стана, љубави или страха да ће Јан дићи руку на себе, углавном, бивша дама за пратњу је на крају поднела захтев за развод брака.

Прича о "непристојној понуди" је у јавност доспела управо током бракоразводне парнице, након што је господин Морли на суду у Клеркенвелу "отворио душу".

Идемо редом. Млади банкар Самуелидес изгубио је главу због 28-годишње Словакиње Холмокове, удате за Дениса Морлија, 67-годишњег пензионисаног бизнисмена из Ковентрија.

Јан, пореклом Француз, ју је упознао тако што је био њен "клијент" и заљубио се.

Када је она одбила да настави да се виђа са њим, наводећи да "воли и поштује свог супруга и да је срећна", Самуелидес је запретио да ће извршити самоубиство.

Млада Словакиња је тада одлучила да све исприча свом супругу који јој је саветовао да настави да се виђа са банкаром како не би дигао руку на себе.

"Одговор банкара је био 'Ево ти дијамантски прстен од 5.000 фунти, ташна од 1.500 фунти, 3.500 фунти у кешу'. На крају је рекао 'Остави мужа и дођи да живиш са мном и даћу ти чек на 500.000 фунти'", испричао је Морли на саслушању у суду.

Наиме, Холмокова је убрзо након, како је Денис у судници то назвао, "подмићивања" поднела захтев за развод брака, наводећи као разлог "неразумно понашање" супруга.

Морли је признао да је једнапут рекао да ће убити Самуелидеса. 

Наставак парнице је заказан за 13. октобар, а Алзбетини адвокати су одбили да дају коментар.

Холмокова и Денис Морли били су у браку од 2002. године. Његове комшије кажу да им се ретко обраћао и да не знају од чега живи.

Јан Самуелидес је менаџер банке од 2007. године.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. сеп 2009, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

plati pa klati

ali neki su placeni da klate... samo sto se suprug kasno setio gde ce ga to odvesti. ha, pa i dosta mu je tilo tih par godina sa tako mladom ribom, sta hoce vise.

(субота, 12. сеп 2009, 19:55) - vlaks [нерегистровани]

posteno

plati pa klati!

(субота, 12. сеп 2009, 12:36) - anonymous [нерегистровани]

lud, zbunjen, normalan

ispricala je sve muzu , a njegov savet je bio da nastavi da se vidja sa njim kako ne bi digao ruku na sebe????? ko je ovde lud?!