Читај ми!

Крема која лечи рак коже?

Карцином коже би ускоро могао да се лечи без операције. Британски научници су направили крему која се у досадашњим испитивањима показала ефикасном у сузбијању ове опаке болести. Препарат који би могао да спасе и до два милиона људи годишње, ускоро ће се наћи у продаји.

Крема за коју се претпоставља да може да излечи карцином коже без операције успешно је прошла бројна тестирања и, према оцени стручњака, могла би да спасе два милиона живота годишње.

Треба је нанети на канцерозно ткиво, оставити да делује два сата и пацијент је излечен - то је идеја какву научници имају већ годинама. Сада са поносом најављују да ће се ускоро таква крема појавити у продаји.

Научници тврде да постоје минимални ризици контраиндикација, а третман не оставља никакве ожиљке. До сада се 700 пацијената подвргло пробном тестирању, а успех је забележен у чак 95 одсто случајева.

„Неки пацијенти морају да прођу кроз ужасне хируршке интервенције у којима им одстрањују делове ткива и коже и остављају им трајне ожиљке. Надамо се да ће крема помоћи свим људима који имају рак", рекао је Оливер Бак, шеф тима научника који су креирали крему.

Овај третман није успешан само код малигног меланома, најсмртоноснијег облика карцинома коже, али научници су оптимистични да ће и за ту врсту карцинома бити пронађен лек.

Највећи број кожних карцинома код пацијената мора се одстранити хируршким путем, међутим, у неким случајевима тумор је дубоко усађен у пределу носа, очију или ушију и не може се одстрањивати, него се пацијенти подвргну хемотерапији која носи низ других компликација.

Осим тога што је третман кремом безболан, њени сатојци нису скупи, па се тако верује да ће бити доступна свим пацијентима.

Укупно 85 одсто пацијената је излечено након једног, а 95 одсто њих након три третмана.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 08. дец 2020, 22:43) - anonymous [нерегистровани]

Milos

Koja je to krema gde da kupim

(четвртак, 29. окт 2020, 19:22) - anonymous rifet [нерегистровани]

krema za rak na kozi

imam ranu iza uha pa nikako da se ileci,citao sam za ovu kremu kako mogu je nabaviti i koja cena je ,pozdrav

(среда, 21. окт 2020, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Al ako leči kao njihova vakcina protiv civila, od koje je umro pacijent u Brazilu, hvala im lepo.

(среда, 21. окт 2020, 12:29) - anonymous [нерегистровани]

krema za kozne bolesti

pozdra. kako moze da se dojde do ovaa krema hvala unapred