Читај ми!

Ким Џонг Ун има троје деце – сина, ћерку и још једно дете непознатог пола

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун је отац троје деце, али се само ћерка Џу-аје појављује у јавности. Прво Кимово дете је син, ћерка је средње, а верује се да има и треће ком пол није познат, наводи се у извештају јужнокорејске Националне обавештајне службе који је читан у парламенту у Сеулу.

Упркос томе што се верује да има троје деце, све до прошле године, када се у јавности први пут појавила ћерка Џу-аје, није засигурно потврђено њихово постојање.

Ким је наводно венчан бившом певачицом Ри Сол Џу још од 2009. године, а према наводима извештаја са њом је добио троје деце 2010, 2013. и 2017. године.

Прошлог новембра Ким је први пут јавности представио ћерку Џу-аје, његово наводно друго дете, када је са њом шетао обилазећи војну базу и гледао лансирање интерконтиненталне балистичке ракете.

Корејска централна новинска агенција објавила је фотографију Кима, а у опису навела да је лидер пратио лансирање са својом вољеном ћерком и супругом.

Џу-аје се мање од две недеље касније поново појавила у јавности, док је са оцем обишла војнике на тајној локацији.

Ким, син бившег лидера Ким Џонг Ила, трећи је лидер Северне Кореје и на власти је од 2011. године. Пошто још јавно није именовао наследника, верује се да је појављивање ћерке неколико пута у јавности могући сигнал да је Ким одабрао баш Џу-аје као своју наследницу.

Детаљи о приватном животу севернокорејског лидера веома су контролисани и врло мало се поуздано зна о његовој породици.