Читај ми!

Кање Вест можда неће моћи у тазбину у Аустралију

Поједине изјаве Кањеа Веста из претходних месеци, могле би да коштају америчког репера визе за Аустралију, где је планирао да посети породицу и пријатеље његове нове партнерке.

Није необично да Кање Вест, који је променио име у Је, планира да посети Аустралију како би упознао породицу своје нове партнерке, Бјанке Сенсори, која је одрасла у Мелбурну.

Међутим, реперу би могао бити одбијен захтев за улазак у земљу због његових антисемитских изјава, рекао је један тамошњи министар.

Џејсон Клер, министар образовања, осудио је Јеове „ужасне“ антисемитске коментаре у вези са Хитлером и холокаустом, истакавши да су другима који су имали сличне изјаве одбијене визе.

„Такви људи који су у прошлости подносили захтеве за визе за Аустралију су били одбијени. Очекујем да ће, ако се пријави, морати да прође кроз исти процес и одговори на иста питања као и они“, објаснио је Клер у интервјуу за Канал девет.

Последњих месеци Је је имао низ антисемитских и других испада – укључујући хваљење Хитлера, твитовање слике свастике и негирање холокауста.

Опозициони лидер Питер Датон, министар за имиграцију у претходној влади, каже да и он забранио Весту да уђе у земљу, али да је то одлука владе.

„Његови антисемитски коментари су срамотни, његово понашање ужасно. Министар има способност да спречи да неко са лошим карактером дође у нашу земљу“, оценио је Датон.

Питер Вертхејм, један од извршних директора тела које окупља Јевреје у Аустралији, састао се у уторак са званичницима како би се заложио за спречавање уласка музичара у земљу.

„Утврдили смо да ова конкретна особа не испуњава моралне услове и да би било у националном интересу да му не дамо визу. У писму смо детаљно изнели своје разлоге“, рекао је Вертхејм.

број коментара 0 Пошаљи коментар