Читај ми!

Каби Ламе је интернет звезда број један - ћутање вредно 143 милиона пратилаца

ТикТок има новог актуелног шампиона. Каби Ламе, 22-годишњи креатор рођен у Сенегалу, постао је најпраћенија особа на тој платформи, надмашивши Чарли Д'Амелио, која је раније носила ту титулу. Ламе сада има више од 142,7 милиона пратилаца, 400.000 више од Д'Амелијеве.

Ламе је освојио пратиоце на ТикТоку стварањем тихих видео снимака који пародирају друге интернет клипове који су наводно „лајф хакови", али су заправо превише сложена решења за једноставне проблеме. Слегањем раменима и огорченим погледом, поједностављује „једноставне“ поправке. 

Сада првенствено објављује тихе комедије, скупљајући милионе прегледа и лајкова.

Број његових пратилаца „експлодирао“ је прошле године, а последњих недеља фанови су покренули напоре да га потисну на врх.

„Правио сам видео снимке на Јутјубу као дете, али су их гледали само мој отац и ујак. И управо са ТикТоком сам схватио да сам пронашао идеалну платформу за мене да поставим своје самозатајне и комичне видео снимке", изјавио је за Ламе за Хајпербист раније овог месеца. 

Ламеов успон и пад Д'Амелијеве на другу позицију је значајан феномен.

Д'Амелијева и њена сестра Дикси су две централне личности ТикТока, које граде читав медијски бренд на ономе што и саме признају да је у почетку била случајна слава.

Њихов метеорски успон до славе кроз неколико секунди дугих видео записа о плесу збунио је људе који нису на ТикТок-у, и инспирисао милионе пратилаца да покушају да ураде исто.

Према проценама Форбса, сестре су прошле године зарадиле око 27,5 милиона долара.

Ламе, је рођен у Сенегалу и преселио се у северну Италију када је имао годину дана.

Први пут је стекао славу на платформи за дељење видеа 2020. године након што је добио отказ на послу у фабрици током пандемије.

А сада са чувеном модном кућом Бос ради на креирању колекције за пролеће/лето 2022.