Читај ми!

Муке унука краљице Елизабете – како се оженити удатом женом

У Великој Британији на помолу је ново краљевско венчање. Краљица Елизабета одобрила је везу свог унука Питера Филипса, који је баки представио своју нову изабраницу Линдзи Волас. Али, невоља је у томе што је Линдзи већ у браку, а њен формални развод још није окончан.

Питер Филипс, четрдесетчетворогодишњи најстарији син принцезе Ане, иза себе већ има брак са Канађанком Oтум из ког има две ћерке. 

Овај брак окончао је прошле године, али се са бившом женом договорио да се географски не раздвајају превише због деце, тако да она и даље живи на имању принцезе Ане, Геткомб Парк у централној Енглеској, у близини Питера и његове сестре Заре Тиндал.

Како ће та заједница функционисати на окупу када јој се придружи и четрдесетогодишња Линдзи, иначе Питерова дугогодишња пријатељица, са својим двема ћеркама, конзервативнији пратиоци прилика у Лондону врло су скептични. 

Поготово што њен претходни брак још није формално окончан на суду.

Међутим, краљица је рекла своје, нова жена без аристократског порекла ући ће у породицу, а Питер се са Линдзи као својом званичном партнерком већ појављивао на свим важним догађајима, укључујући и прославу краљичиног платинастог јубилеја.

Занимљиво је да је Питер одувек важио за проблематичног члана краљевске породице, јер је увек радио нешто што није дозвољено. 

Тако је на свом венчању 2008. године наљутио баку, јер је дозволио једном британском часопису да ексклузивно објави фотографије са венчања. Наравно, не бесплатно. За то је добио чак 500.000 фунти.

Потребу да лако уновчи своје краљевско порекло испољио је и почетком 2020, када је за кинеско тржиште снимио рекламу за млеко, представљајући се као члан краљевске породице, што Елизабета такође није благонаклоно прихватила.

Али, ни то није било све. У марту 2021, током потпуног локдауна, 18. наследник британског престола поново је изазвао критике јавности, јер се, не обазирући се на рестриктивне мере, возикао по Шкотској да посети своју нову девојку.