Читај ми!

Преминуо Мит Лоуф, творац култне рок трилогије "Bat out of Hell"

Певач и глумац Мит Лоуф, најпознатији по својој награђиваној рок трилогији "Bat out of Hell", преминуо је у 75. години.

Рођен као Мајкл Ли Адеј, познатији по свом сценском имену Мит Лоуф, преминуо је код куће окружен супругом Дебором, ћеркама Перл и Амандом и блиским пријатељима.

„Знамо колико је значио свима вама и дубоко смо захвални на љубави и подршци у овом периоду туговања и губитка инспиришућег уметника и дивног човека“, навела је његова породица у саопштењу.

Познат по свом изузетном гласу и театралним наступима у којима је на бини глумио колико је и певао, Лоуф је у рок круговима стекао статус легенде.

Албум-трилогија Bat out of Hell, Bat out of Hell II: Back into Hell и Bat out of Hell III: The Monster is Loose, лансирала је Мит Лоуфа у рок стратосферу са процењеним тиражом од 65 милиона примерака.

Само први албум из трилогије, за коју је речи написао и заједно са Лоуфом продуцирао Џим Стајнман, продат је у 14 милиона примерака у САД и око 30 милиона широм света. Сваке године се и даље прода око 200.000 нових копија.

Сингл I'd Do Anything for Love стекао је култни статус међу рок заједницом, понајвише због Лоуфовог гласа и извођења, за шта је награђен Гремијем.

Лоуф је био један од најуспешнијих уметника у музичкој индустрији са више од 80 милиона продатих носача звука.

Осим музичке каријере, Лоуф је гајио велику љубав према седмој уметности, а глумио је у више од 50 филмова и серија, укључујући Едија у The Rocky Horror Picture Show и Боба Полсона у Борилачком клубу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 21. јан 2022, 15:50) - Blu trabant. [нерегистровани]

Ja pamtim njegovu pesmu iz filma thrashin.

To je pesma mog detinjstva. Nikad jaca filmska ekipa. Odlican film. Sad sam mator, al cim cujem pesmu, odmah budem mlad. Niste spomenuli epizodnu ulogu u filmu tenacious d pick of destiny. Tu je bio pevao. Neka mu je laka zemlja i vecni mir.