Читај ми!

Делфин од Белгије – прво јавно појављивање непризнате принцезе

Принцеза Делфин од Белгије присуствовала је свом првом јавном догађају у својству члана краљевске породице, откако је прошле године суд коначно пресудио да је она ванбрачна ћерка бившег краља Алберта Другог.

Војна парада испред краљевске палате у оквиру прославе националног празника ове године имала је посебан значај. Први пут на једном таквом догађају појавила се 53-годишња принцеза Делфин, полусестра актуелног краља Филипа, која је ту титулу стекла тек прошле године, и то повлачећи се по судовима скоро двадесет година како би доказала да је Алберт Други њен биолошки отац.

Само летимичан поглед на њу и њеног полубрата довољан је да схватите колика сличност међу њима постоји, да је сваки ДНК тест излишан.

За разлику од супруге краља Филипа, краљице Матилде, која спада у најелегантније припаднике европских краљевских породица, и која је за ову свечану прилику изабрала беспрекорну свечану хаљину нежног дезена, Делфин је за своје прво појављивање у јавности одабрала мало мање конвенционални фанки комплет хаљине и беретке геометријског дезена и тамнозелене ципеле с дебелим потпетицама.

Делфин је рођена из ванбрачне афере бившег краља Алберта Другог и баронице Сибил де Селис Лоншан, коју је он годинама порицао и није желео да призна очинство.

Делфин и њено двоје деце добили су краљевске титуле, али не могу претендовати на белгијски престо, јер то право имају само деца из легалног брака.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 26. јул 2021, 20:52) - Teodora Lektora [нерегистровани]

Nepriznata - a priznata!

Zanimljivo: u naslovu pišete "nepriznate princeze", a u prvim rečenicama teksta stoji da je titulu princeze stekla prošle godine. Šta je tačno?