Читај ми!

Преминуо глумац Феђа Стојановић

У Београду је после тешке болести умро глумац Феђа Стојановић у 74. години, потврђено је из Позоришта Атеље 212.

Феђа Стојановић дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности 1973. године и од тада је био је стални члан Атељеа 212.

Остаће упамћен по великом броју улога које је остварио у Атељеу 212, Звездара театру, Југословенском драмском позоришту, Театру Мадленијанум, Малом позоришту „Душко Радовић“ и Позоришту „Бошко Буха“, као и по улогама у серијама и филмовима.

Улогама у филмовима Тамо и овде, Љубав и други злочини, Чарлстон за Огњенку, Флерт, Сан зимске ноћи, Сироти мали хрчки 2010, Мала ноћна музика, Т. Т. Синдром, Купи ми Елиота, Лепа села лепо горе, Вишња на Ташмајдану оставио је дубок траг у домаћој кинематографији.

Био је важан део глумачких екипа серија Истине и лажи, Жигосани у рекету, Војна академија, Монтевидео, бог те видео, Улица липа, Село гори, а баба се чешља, Мој рођак са села, Улица липа, Бела лађа, Кошаркаши, Стижу долари, Казнени простор, Породично благо, Срећни људи, Бољи живот, Роман о Лондону, Шешир професора Косте Вујића...

Његов рад награђен је признањима „Страхиња Петровић“ ФДУ Београд, „Танхофер“ ФДУ Београд, Повеља за изузетну улогу на Филмским сусретима у Нишу 2002. године.

Стојановић је радио као професор на катедри за глуму на Академији уметности БК универзитета.

Редитељ Урош Стојановић који је преминуо 2017. године био је Феђин син.  

Време и место сахране и комеморације биће накнадно објављени. 

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. мај 2021, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Povodom smrti

Kad umre neki glumac ko da je umro neki deo nas najlepsi ! Bas su davali najlepsu obojenost nasim zivotima !
Hvala vam

(четвртак, 06. мај 2021, 10:10) - anonymous [нерегистровани]

Dejan

Vecna my Slava bio je veliki glumac,I dobar I tih covek,,

(четвртак, 06. мај 2021, 08:25) - s.panić [нерегистровани]

Slava umetniku

Српски уметник и великан глумишта је отпутовао у Царство небеско..., изузетна уметничка појава, а ја га најрадије памтим по лепоти казивања и вештини нараторства...., зато је за незаборав његова језичка минијатура на програму Радио БГД "Српски на српском"...
Сво уважавање коментара Вељка Живковића..., нема ту шта да се придода...

(четвртак, 06. мај 2021, 03:33) - veljko živković [нерегистровани]

veljonius992

Феђа Стојановић је српски глумац. Он је играо историјске личности као што су: Кнез Милета Радојковић у представи „Ој Србијо, нигде лада нема“, Сима Пандуровић у драмском програму Радио Београда „Војислав Илић Млађи – Стрем ноћне тишине“, Перикле у радио драми „Перикле“, Стефан Маларме у музичкој редакцији „Камерна ТВ сцена - Клод Дебиси“, Морис Равел у ТВ филму „Недовршена симфонија“, Владислав Петковић Дис у радио емисији „Код два бела голуба“, Генерал Милан Недић у серији „Равна Гора“, Тихомир Ђорђевић у радио драми „Тихомир Ђорђевић – под окупацијом“, Михајло Пупин у специјалној емсији „Тамо далеко – Сто година од краја Великог рата“ и Стојан Протић у филму и серији „Александар од Југославије“.
Феђа Стојановић је био добар глумац! Нека му је вечна слава!

(среда, 05. мај 2021, 22:12) - Delija iz Valjeva [нерегистровани]

Tuga

Još jedna glumačka veličina nas je napustila.Neka mu je laka crna zemlja,Bog da mu dušu prosti,porodici iskreno saučešće!!!!!

(среда, 05. мај 2021, 20:29) - Misell [нерегистровани]

Odlaze najbolji

Saucesce porodici,prvo sin pa Fedja otac,pocivaj u miru legendo

(среда, 05. мај 2021, 19:53) - anonymous [нерегистровани]

Saučešće

Neka mu je večna slava. Saučešće porodici