Читај ми!

Председник Вучић препоручује говоре Ангеле Меркел за учење немачког језика

Председник Србије Александар Вучић ове јесени доста времена посвећује и учењу. Онима који, као и он, желе да науче немачки језик саветује да слушају изворне говорнике овог језика попут Ангеле Меркел.

„Ангела Меркел. Сви је слушају у Европи с пажњом, и ја, наравно. Али овога пута, и то је ваљда јединствен случај, да сам успео да искористим њен говор за сопствене потребе, односно учио сам немачки“, открива председник Вучић у видео-објави на Инстаграму.

Председник Србије каже да је слушајући немачку канцеларку научио неколико важних израза у вези са борбом против коронавируса и почетницима у учењу овог језика препоручио да користе фразе које она користи.

Кратак снимак Вучић је завршио речима на немачком: „Хвала много на вашој пажњи“. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 27. окт 2020, 23:30) - anonymous [нерегистровани]

Nemački jezik

Nebi da se hvalim,biosam uzduž i popreko evrope edali pomeneš za komunikaciju nemački jezik u Engleskoj,Francuskoj,Španiji,Portugaliji,Italiji,Grčkoj,Bugarskoj,Rumuniji ne da te pogledaju popreko ili ismeju nego postoji velika mogućnost i da batine dobiješ ako si na pogrešnom mestu
Taj jezik delimično prolazi kod Poljaka,Čeha,Slovaka,Slovenaca i delom Mađara ostali deo evrope zaboravite,jer sigurno prolazite loše.

(уторак, 27. окт 2020, 18:31) - Marija [нерегистровани]

Bravo

Čovek se uči celog života. Precednik treba da nam bude primer, kako se za sve nađe vreme, i za posao i za učenje.