Ђоковић: Не једем месо и поносан сам због тога

Поносан сам што сам престао да једем месо, јер је то пре свега била етичка одлука и не само ствар исхране. Иако су ме многи критиковали и сумњали, успео сам – истакао је Новак Ђоковић.

Српски тенисер рекао је на конференцији за новинаре после победе над Јапанцем Јошихитом Нишиоком да је веома задовољан што успева да игра на врхунском нивоу, имајући у виду да му је исхрана на бази биљака већ четири и по године.

Према Ђоковићевим речима, било је доста критика на његов рачун, а многи су сумњали и нису веровали да ће успети.

„Прошао сам кроз бројне фазе прилагођавања на тај стил живота, јер то није само исхрана. Ту постоје бројни етички разлози и савест о томе шта се дешава у животињском свету и начин на који се животиње узгајају и кољу“, истакао је Ђоковић.

Осим тога, додао је и да сточарство има великог утицаја на климатске промене.

„Због свега тога, није то само питање промене исхране, већ начина живота. То је нешто на шта сам поносан. Надам се да ћу инспирисати друге људе и спортисте и показати им да је могуће да се добро опоравите и да имате снаге са оваквом исхраном“, навео је српски тенисер.

број коментара 63 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 13:57) - Prepev [нерегистровани]

Moljac:

Jela,pića,sve imate,
jedite se kao znate!

(недеља, 26. јан 2020, 13:18) - anonymous [нерегистровани]

Drugi ugao?

Koliko insekata, zeceva I drugih zivotinja strada na njivama u procesu proizvodnje te zelene mase, koliko raznim pesticidima trujemo samu hranu,tlo I vodu (skoro sve)?. Moje je misljenje da treba podsticati organsku proizvodnju, i za mesne I biljne proizvode. Biti vegeterijanac ili vegan a kupovati po marketima povrce i voce je sve samo ne ispravno. kupujte od seljaka meso I povrce. Ps. Paradaiz od seljaka ili iz marketa.... znate o cemu pricam.....

(недеља, 26. јан 2020, 10:44) - anonymous [нерегистровани]

Nekad davno

To sto Vi jedete je Vasa privatna stvar.Kada pocnete da pricate o Vasoj ishrani Vasa prica ima pozadinu.
Tenis tenis i tenis.Ostanite samo na tom polju.Nekad davno nismo znali nista o privatnost javnih ljudi.Samo je bila bitna njihova profesija.

(субота, 25. јан 2020, 17:15) - anonymous [нерегистровани]

Film koji objašnjava način ishrane

Netflix - The Game Changers

(субота, 25. јан 2020, 15:32) - Милован [нерегистровани]

Није баш...

Није баш тако како сте написали.....
Монаси једу и млеко и јаја, Патријарх Павле је за Васкрс увек јео по комад меса, а Христос је сигурно јео месо. Зар није тражио од ученика да му приготове Пасху? Јеврејски народ за Пасху обавезно коље мушко јагње. Није ли Господ спустио у котарици пред Светог Петра разне животиње, а када му овај одговори да у животу није ништа нечисто појео, Он му рече да не погани оно што је Он очистио.
Дакле, није Господу мрско да једемо месо, већ да прождиремо једни друге.

(субота, 25. јан 2020, 12:44) - anonymous [нерегистровани]

Zasto - Zato

Najbolje ti je u komentaru to za monahe 'u pravilu ne bi trebalo da jedu meso'.
A sto za Hrista nema dokaza vjerovatno to tada nije bilo 'COOL' pa se nije ni pisalo o tome.
I usput kad si ti postao vegetarijanac, kad je postalo trend ili iz nekih razloga ranije?

(субота, 25. јан 2020, 11:34) - Сит глади! [нерегистровани]

Џигерице,и ти ли си месо!

Волим и ја месо,ал имам само за чварци!

(субота, 25. јан 2020, 11:16) - anonymous [нерегистровани]

@Meso?

A nisi li ikad pomislio da je upravo to zasto nismo ostali na nivou slona, zirafe, kita... Vidi se da jedes malo ili nikako meso.

(субота, 25. јан 2020, 10:49) - Драган [нерегистровани]

зашто

Зашто би вегетаријанство било супротно слави? Па трпеза на Светој Гори је увек безмесна, монаси никада (не само у дане поста) не једу ни меса ни јаја! Патријарх Павле је био вегетаријанас, отац Тадеј је целог живота био вегетаријанац. Монаси било где са су замонашени у правилу не би требли да једу меса. Прочитај шта Василије Велики каже о тој теми. Библија не одобрава, иако допушта (онима који су навалили, који сами од себе тако хоће, а не по Божијој вољи) да једу меса: Весилије велики у вези са тим каже:
"Posle Potopa je Bog dopustio Noju, i kroz njega svim ljudima, da jedu meso; ne kao štogod potrebno našoj prirodi, nego po snishođenju za našu nemoć"
За Христа нема доказа да је јео месо у целој библији, има само доказа да је јео рибу. До чега и данас држе стриктни монаси, који следе Божију вољу а не Божији допуст грешном човеку.

(субота, 25. јан 2020, 09:14) - anonymous [нерегистровани]

Aaa

Dosadna priča.