Читај ми!

Магазин „Elle“ забранио рекламирање крзна на својим страницама

Модни магазин „Еlle“ забранио је рекламирање крзна на страницама свог часописа са циљем да подржи кампању заштите о животињама. Часопис је oснован 1945. године, излази широм света. Тринаест издања је већ применило повељу, док ће још 20 то урадити од 1. јануара 2022. године.

Поздрављајући „будућност без крзна", виша потпредседница часописа и међународна директорка Валерија Бесоло Лепис, истакла је да је то сјајна прилика да се повећа свест о знчају животиња, а појача потражња за иновативним и алтернативним материјалима, као и да треба да се подстакне хуманија модна индуструја.

„Изгледа да је крзно застарело и више није модерно, а посебно за генерацију З, која је златна мета модне и луксузне индустрије. Ова генерација жели да мода буде одговорна, етичка и иновативна, и то се дешава", истакла је Валерија Босоло Лепис. 

„Крзно које смо рекламирали на нашим насловним страницама, као и у дигиталним форматима, више није у тренду у оквиру луксузне моде. Часопис „Ella", први је избацио крзно из својих садржаја", истакла је директорка Валерија Бесоло Лепис.

Од Мексика до Аустралије, преко Јапана или САД, 45 издања листа који има 33 милиона читалаца и 100 милиона пратилаца месечно на својих 55 дигиталних платформи, обавезало се да ће поштовати предлог.

„Надам се да ће и други модни часописи кренути примером овог модног часописа", истакао је модни менаџер америчког огранка невладине организације "Human Society International". 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 03. дец 2021, 14:37) - anonymous [нерегистровани]

Тренд

Ако је крзно застарело, нико неће да га рекламира али је овде нешто друго. Да ли да очекујемо да забране и предмете од коже, од новчаника, преко торбица до ципела? Кожне мантиле или хаљине да и не помињем? Од сада само пластичне ципеле, торбе, новчаници.