Читај ми!

Ким Џонг Ун не воли што је постао трендсетер, забрањује кожне капуте

Северна Кореја је забранила кожне капуте којима се копира стил лидера Ким Џонг Уна, преноси Радио слободна Азија.

Ким је популаризовао кожни капут 2019. године, а у почетку су сличне модне комаде носили само богати грађани који су имали пара да их купе.

Убрзо је почела да се увози вештачка кожа па је капут постао приступачнији и онима са плићим џепом.

„Када су ови кожни капути постали популарни, полиција је кренула против компанија које су правиле копије које веома личе на онај лидера Северне Кореје“, наводи анонимни извор, а преноси портал Хил.

На војној паради у јануару скоро сви највиши званичници носили су кожне капуте и јакне, што је додатно популаризовало кожу као материјал. 

Полиција је после тога почела да конфискује кожне капуте и јакне на пијацама, али и од људи који су их носили. Према писању медија, грађани су се бунили јер није било праведно да им се одузима нешто што су платили.

„Полиција је рекла да је ношење одеће која је дизајнирана да личи на ону коју носи лидер тренд који изазива његов ауторитет. Наложили су јавности да не носи кожне капуте, јер је у надлежности партије да одлучи ко може да их носи“, преноси Хил речи анонимног извора.

Кожни капут је носила и Ким Јо Џонг, сестра Ким Џонг Уна, за коју се спекулише да је његова наследница, па је кожни капут постао и симбол моћних жена.  

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 29. нов 2021, 18:48) - anonymous [нерегистровани]

Кожни капути

И онда ми верујемо у ово??

(понедељак, 29. нов 2021, 15:46) - Smederevac [нерегистровани]

Mozda

I mi se posle nesto bunimo...

(понедељак, 29. нов 2021, 15:37) - zoran [нерегистровани]

bolest

bolesno...

(понедељак, 29. нов 2021, 15:14) - anonymous [нерегистровани]

mocni rendzer

polaze autorska prava

(понедељак, 29. нов 2021, 14:38) - Kalesu [нерегистровани]

Nije prvi put

Ovakvih zabrana je bilo u Severnoj Koreji i pre. Kada su propisane frizure za muškarce, među 6 - 7 dozvoljenih nije se našla ona, kakvu ima njihov "voljeni vođa" Kim Džong Un.