Читај ми!

"Да Винчијев дуг", најскупље уметничко дело на свету

Уметничко дело названо „Да Винчијев дуг“, сматра се најскупљим уметничким делом на свету и изложено је у холу Великог централног терминала у Њујорку.

Зове се „Да Винчијев дуг", а рад је прича о све већим трошковима стицања факултетске дипломе. Направљен је од 2.600 стварних диплома људи који су дипломирали. Факултетско образовање је скупо.

Вредност уметничког дела заснива се на просечним трошковима похађања четворогодишњег универзитета на путу стицања дипломе.

Трошкови сваке дипломе, у просеку износе око 180.000 долара, а укупна вредност пројекта „Да Винчијев дуг", прелази 470 милиона долара.

Пројекат представља омаж обновљеном програму „Natural Light College Debt Relief", који је први пут покренут 2018. године.

„Свет уметности испуњен је комадима апсурдних цена, које већина људи ни на један начин не може да оправда. Овај посебни пројекат представља праву аналогију изузетно високих трошкова са којима су млади суочени током четири године високог школовања", истакао је Данијел Блејк, потпредседник Компаније „Value Brands".

Необично уметничко дело представља дипломе окачене у великој дворани, које изгледају као да их је, свих 2.600, ветар ту донео и разноси их хаотично по простору галерије Великог централног хола у Њујорку, на површини од 557 метара квадратних.