Светска атлетска федерација забрањује најке "Vaporfly"

Патике компаније „Најк“, модел "Vaporfly", које многи виде као вид технолошког допинга спортиста, биће, највероватније, забрањене на такмичењима која организује Светска атлетска федерација.

Током протеклих недеља „Најкове“ патике "Vaporfly" доспеле су у центар пажње када су неки спортисти изнели тврдње да модел пружа неравноправну предност онима који их носе, јавља Esquire Middle East.

Истраживања, и независна и она која је спровела компанија „Најк“, показала су да модел "Vaporfly" повећава ефикасност при трчању најмање четири одсто. На тај начин ова обућа може да обезбеди неравноправну предност на такмичењима оним спортистима који носе „Најкове“ патике. 

Забрана Светске атлетске федерације требало би да буде озваничена током наредних месеци. 

Међутим, највећи трговински ланци у којима се продаје спортска опрема истичу да забрана неће нанети штету произвођачу – напротив, "Vaporfly" никада није био популарнији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јан 2020, 18:13) - Aca [нерегистровани]

Ufff

Bas su im dobru reklamu napravili sa ovom zabranom! Sad ce cetvrt Srbije da trkne do radnje da nabavi ovaj model patika posto se brzo navucemo na sve sto dolazi sa zapada.