Читај ми!

Београд је спреман за 20. фестивал игре

Љубитељи смелих кореографија врхунских уметника и сјајних трупа са нестрпљењем чекају почетак манифестације, која је постала светски бренд.

Уметничка директорка Аја Јунг гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекла је да када помислите на своју децу, пријатеље, Србију, регион и свет, схватите шта се све дешавало током две деценије. Тако је и фестивал за 20 година преживео различите турбуленције. Сада је храбрији и смелији.

„Ту смо пред 20. едицијом која је својеврсни јубилеј и која је и храбрија и смелија од свих претходних. Свака година је за нас врло компликована, свака година је изазов, а борили смо се под почетка", навела је Аја Јунг.

Истиче да је фестивал ове године другачији због глобалне ситуације која је колико мрачна, па смо фестивал обојили ентузијазмом и добром енергијом.

„Нешто што је занимљиво и искаче из редовног,када је наш фестивал у питању је прво гостовање звезде Израела Галвана. Представа ће се играти у Мадленијануму првог априла 2023. године", рекла је Аја Јунг, уметничка директорка фестивала..

Напомиње да ће се представе у оквиру 20. Београдског фестивала игре, изводити у Мадленијануму, Атељеу 212, Српском народном позоришту у Новом Саду, Југословенском драмском позоришту и Битефу.