Читај ми!

"Гитарологија", албум са 40 извођача је врх каријере бенда "Dr Project Point Blank"

Бенд "Dr Project Point Blank", постоји скоро четири деценије.У том периоду бенд је снимио десет студијских албума, један живи-видео албум, свирао безброј концерата у Србији и иностанству. И даље важи за један од најстаријих активних српских блуз састава

Група је остварила велики успех са старим песмама, а једна од песама, настала 2008. године, доживела је озбиљну популарност. Једна италијанка је на аудио снимак песме урадила видео, а текст песме препеван је на неколико језика.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, фронтмен београдског блуз бенда Драгољуб Црнчевић Црнке, истакао да не зна тајну успеха ове песме.

„Када смо снимили први албум, који је био ауторски, једна од мојих песама, имала је запажени успех, јер се ствари догађају када треба", истакао је фронтмен групе.

Током каријере два пута је бенд "Dr Project Point Blank", био у свим новинма, на радио и ТВ станицама, када је одржан концерт у затвору у Сремској Митровици. Тада је изашао и ДВД назван „Живот у затвору", 2006. године, на коме се осим снимка нашао и документарни филм Илије Гајца. Други пут, 2015. године изашао је албум „Гитарологија", а ускоро ће се појавити и ДВД.

„Гитарологија је нешто најлепше што је бенд одсвирао, јер ту гостује око четрдесетак људи, који су крем бивше Југославије. Ту су Бајага, Дадо Топић, Влада Јелић, Влатко Стефановски,...Промоција је била у Дому омладине, албум је дупли, јер има енглеску и српску верзију.Тај албум је врх каријере", рекао је фронтмен групе Драгољуб Црнчевић Црнке.

број коментара 0 Пошаљи коментар