Читај ми!

Растко Ћирић придодао и "Global Music Award" у своју витрину

Концептуални мултимедијални пројекат Растка Ћирића, „Рабер соул проџект колекшон“, освојио је Златну медаљу на великом светском конкурсу "Global Music Awards" за подршку независној светској музичкој сцени.

Чинило се да је Растко Ћирић све награде већ добио. Међутим, почетак године улепшала му је вест да је вишедеценијски пројекат „Рабер соул“ (Rubber Soul), награђен за креативност и оригиналност Златном медаљом на интернационалном конкурсу "Global Music Awards".

„Страшно ми је то драго, пошто је то је моја прва музичка награда, вероватно је људима много драже кад добију награду за нешто што им није главно занимање“, каже Растко Ћирић, лауреат награде "Global Music Award".

Важан учесник „Рабер соул проџект“ Небојша Игњатовић, на истом конкурсу освојио је бронзану медаљу за музику за најновији анимирани филм Растка Ћирића Светлости и сенке.

„Музика 'Битлса' је нешто што нас држи у вечном пубертету. Са Растком сам се нашао на истој фреквенцији. Са том музиком сам се бавио на хиљаду различитих начина и дословно како су они свирали, како се то некад свирало“, истиче добитник бронзане медаље Небојша Игњатовић.

„Рабер соул проџект“ започео је пре 25 година. Захваљујући награди поново је у фокусу. Најновије издање чине 32 нумере, два албума на којима учествује око 40 музичара. Песме су у најразличитијим жанровима, са асоцијацијама на одређене периоде стваралаштва „Битлса“.

„Пројекат је изненада васкрсао. Што би Горан Скробоња рекао – повампирио се“, каже Ћирић.

Дело Растка Ћирића је за гледање, слушање и уживање. Ћирића има, али Растко је један, говорио је Душко Радовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар