Читај ми!

На „Песми Евровизије“ следеће године учествоваће 41 земља

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) је саопштила да је учешће на „Песми Евровизије“, која би следеће године требало да буде одржана у холандском граду Ротердаму, потврдила 41 земља. Међу учесницима ће бити и представник Србије.

Учешће на такмичењу следеће године потврдиле су исте земље које је требало да наступају на овогодишњој „Песми Евровизије“ која је отказана због пандемије коронавируса.

Због отказивања такмичења, Европска радиодифузна унија је донела одлуку да се организација „Евросонга“ следеће године поново препусти холандским емитерима, а фестивал би требало да се одржи од 18. до 22. маја 2021. године.

„Захвални смо због посвећености 41 емитера за помоћ у поновном организовању и повратку 'Песме Евровизије'“, рекао је Мартин Естердал, извршни супервизор такмичења.

Додао је да ЕБУ заједно са холандским емитерима НПО, НОС и АВРОТРОС ради на четири сценарија за одржавање „Песме Евровизије“ следеће године и да су у сталном контакту са свим учесницима.

„Тим холандских емитера напорно ради како би омогућио да 'Песма Евровизије' обезбеди узбуђење и иновације које очекује више од 180 милиона гледалаца, упркос изазовним околностима“, истакао је Естердал.

Извршни продуцент такмичења Сице Бакер навео је да су организатори пред себе поставили високу лествицу за предстојеће такмичење и да је у току израда протокола у циљу заштите здравља запослених, такмичара, новинара и посетилаца.

Међу 41 земљом која је потврдила учешће је и Србија.

Осим Србије, на такмичењу ће учествовати и Албанија, Аустралија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Белорусија, Бугарска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Грчка, Грузија, Хрватска, Ирска, Исланд, Италија, Израел, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Немачка, Норвешка, Пољска, Португалија, Румунија, Русија, Сан Марино, Северна Македонија, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Шведска, Уједињено Краљевство, Украјина и домаћин Холандија.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 27. окт 2020, 18:12) - Mili [нерегистровани]

Beovizija?

Zna li se da li ostaju uragane kao izbor ili festival?

(понедељак, 26. окт 2020, 22:52) - anonymous [нерегистровани]

ESC 2021

Jedva cekamo!!!!!